Een terugblik op twee weken. Tja, de ene keer leveren onze sporters een grotere bijdrage dan de andere keer. En heel eerlijk, het schiet er bij mij ook weleens bij in. We gaan het komende maanden namelijk behoorlijk druk hebben. Met clinics in Emmeloord en Lelystad en eentje op Urk.

Wist je dat lopers soms lekker kunnen klagen? De ene keer is het te nat, de andere keer zijn het de muggen of is het schapenpoep op het pad. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Doen we niet, want doorgaans wordt er lekker getraind. En ja, je gelooft het niet, maar Teun kwam er bij het inlopen achter dat hij de verkeerde gympies aan had: zijn zaalvoetbalschoenen! Ach, een ander gebruikt de sportbh als excuus.

Susan kwam inhalen op Urk en dan doet Grietje altijd erg haar best om Nederlands te praten. Petra ook. Totdat zij gestoken werd door een mug: “Aaah, kreeg daor zo een steek in m’n reeeet!”

Een weekje later kwam Teun op de goede schoenen en of hij lekker liep! Zijn zelfvertrouwen steeg met de meter. En dat terwijl het een pittige training was. Zelfs als je denkt dat je beter kunt lopen dan je vrouw.

Dinsdag in Ens verliep de training soepel. De groep is inmiddels gewend aan de nattigheid en laat het gewoon over zich heenkomen. Wel schrok William even: hij was een deelnemer kwijt! Bleek dat Sanne achter Jessica verscholen stond.

In Emmeloord gingen William, Ruud en Bob samen op pad. Na het derde rondje komt Bob weer bij de start; hoofdschuddend en mopperend. “Niet normaal die twee”, “Gaat veel te snel”, “Heb je William hiervoor ingehuurd ofzo?” De rest vond het vooral mooi dat Bob zo aan de bak moest.
Tom: “Van mopperen word je ook moe, Bob!”

Bij de cooling down vertelde Hendrik dat de groep de week erop weer bij het tenniscentrum zou verzamelen. Altijd leuk, heuveltjes. Toch had in ene iedereen een excuus om er dan niet te zijn.
Groep: “Wat gaan we volgende week doen dan?”
Hendrik: “Dan doen we een echte heuveltraining, het viaduct op.”
Groep na een aantal individuele afmeldingen: “De weg ligt eruit. Het viaduct wordt gelijkvloers gemaakt. De Avondvierdaagse komt erlangs.” 😆

Vollenhove: de Zwolle-lopers moesten het het laatste stuk kalm aan doen. Egon bedenkt zich geen moment en draaft met een aantal anderen (niet-Zwolle-lopers) ‘vlotjes’ vooruit. De trainer geeft een brul: “EGON!”, fluit op haar vingers en hij liet zich meteen terugzakken uit de kopgroep.
Cindy: “Kun je mij dat ook leren?”

Vrijdagmorgen zag het er koud uit. Reden voor Heleen om in haar winterhardlooppak te komen (ik vond dat niet zo gek, hoor). Maar laat ze allemaal maar lullen: je was mooi de rapste in Zwolle. Nou ja, van de vrijdagmorgenlopers dan. Laura Vinke was met 1:47 een stukje sneller. Zij liep een knap PR! De uitslagen van ‘onze’ lopers vind je op facebook of instagram.

Een kleine groep in de Wellerwaard. Maar man, man, je kunt beter een grote groep hebben. Evengoed lekker getraind en help onthouden dat er voor a.s. zaterdag een straftraining op het programma staat.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.