Met ingang van maart 2023 komt Hendrik Westra ons team versterken. Hij traint bij ons sinds 2012 en is daarmee een goede bekende. Bekend met zowel onze manier van trainen geven als met onze andere trainers; wij zien het zitten!!!

Graag stelt hij zich voor:

Hendrik Westra, 43 jaar, ik woon in Urk, ben getrouwd en heb 2 dochters. Na mijn gezin is mijn grootste passie hardlopen. Na het werk snel de hardloopschoenen aan om ‘buiten te spelen’. Ik zie dat ook echt zo. Vooraf bedenk ik waar ik zin in heb; door het bos, smalle paadjes, niemand tegenkomen. Of over de haven, rustige dribbel, iedereen die ik tegenkom begroeten.

Het hardlopen is voor mij meer dan alleen het sportieve/fysieke deel. Dat deel is ook niet onbelangrijk trouwens; het lekker fit zijn. Het zorgt echter ook dat ik mijn hoofd goed leeg kan maken. Of andersom; dat ik de beste ideeën krijg tijdens een rondje rennen.

Ik ren al mijn hele halve leven. Ooit begonnen met een wedstrijdje op mijn daagse gympies en met een trui aan (want het was maar een graad of 12). Ondanks die gebrekkige voorbereiding had ik wel meteen de smaak te pakken. Ik heb vervolgens jaren als volgt getraind: schoenen aan, deur uit, keihard rennen, schoenen uit, douchen, op de bank met een zak chips.

Inmiddels loop ik slimmer. Langzame lange duurlopen, afgewisseld met tempo- en intervaltrainingen. Ik loop graag wedstrijden en geniet het meest van trailrunning. Ik lees veel over hardlopen en vind het leuk om een schema te maken en toe te werken naar nieuwe uitdagingen. Dit alles werpt zo z’n vruchten af; ik liep afgelopen jaar m’n snelste kortste en m’n snelste langste afstand.

Ik vind het prachtig om mijn passie en kennis van het hardlopen te delen met anderen.

Foto: Halve Marathon van Zwolle 2022. Dit waren de laatste meters. Ik gun het iedereen om zo over een finish te komen 😊