In de week van 6 april 2021 begonnen we weer met trainen geven. Niet direct met het meest mooie weer – zoals in de week ervoor, toen het plaatselijk 24 graden was – maar met hagel, sneeuw en wind. Niemand klaagde: iedereen was blij dat er weer getraind werd, dat ze hun sportmaatjes weer konden zien en spreken. Ook wij – de trainers – hadden er weer zin in. En het weer? Dat zorgde enkel voor hilariteit.

In de trainersapp (aan mij gericht):


Dat was Rutten, in Ens stond William. Met sneeuw / hagel in zijn haar. Zijn reactie na afloop van de training: “Ik denk dat ik de 100% score qua spierpijn heb. Iedereen ging zo lekker van start.” Het bericht werd gesloten met een tranen lachende smiley, natuurlijk.

Een tweede berichtje van William volgde al snel:
“Ooowja, ik zei tijdens de training dat ik zo gehoopt had op de lente.”
Vraagt er iemand: “Hoezo, vind je ons niet goed dan?”
William: “Jawel, hoezo?”
Wat bleek, ze had verstaan “…gehoopt op talenten”.

Het begin is er! Nu hopen dat we niet weer noodgedwongen een stop moeten houden. Want met de goedkeuring van de verschillende gemeenten om buiten trainen te geven, kregen we meer goed nieuws. Op 1 maart jl. maakte Sportservice Flevoland bekend dat organisaties een beroep konden doen op het Stimuleringsfonds Sportaanbieders. VAN BLOOIS SPORTADVIES was er die ochtend als eerste bij, wat resulteerde in een interview voor de camera van Omroep Flevoland. Dat stukje reclame was alvast binnen.

Deze week ontvingen wij bericht dat onze aanvraag positief beoordeeld is en dat ons een bijdrage wordt toegekend. Een financiële ondersteuning die wordt mogelijk gemaakt door provincie Flevoland. We zijn daar heel blij mee en gaan (een deel van) dit bedrag inzetten voor promotie van onze activiteiten. Maar pas dan als wij er voor de volle 100 procent vanuit kunnen gaan dat we niet weer (op korte termijn) voor een lockdown komen te staan.

Op naar een nieuwe trainingsweek. Met wisselend weer en fijne spierpijn! Met name dit laatste hebben vele sporters gemist de afgelopen vier trainingsloze maanden… In een aantal groepen is nog plek voor nieuwkomers. Wil jij meetrainen? Check ons cursusaanbod.