De vakantie zit er (ruimschoots) op, we maken weer een start met de terugblik op de trainingsweek.

William heeft twee nieuwkomers in zijn groep. Eentje moest van ver komen, meldde hij. En daarmee doelde hij niet op haar conditie. Verder had de groep last van veel muggen en weinig date ❤️ Tijdens de training was het vrij stil; voor ons trainers een indicatie dat de training ‘goed op niveau’ is 😊

Ook Hendrik had twee nieuwkomers. Toen de andere lopers meteen na uitleg van de training op pad gingen, bleven Daniëlle en Maaike ietwat bedremmeld staan: “Wat betekent T2 en T4?” Oeps, dat was hij even vergeten uit te leggen.

Het ging die hele avond over de FPR. Ja, het was heet, en ja, daardoor geen snelle tijden, maar toch mooi dat zo’n evenement zoveel verhalen oplevert.
Wilco: “Ik heb nog nooit zoveel getraind, maar liep ook nog nooit zo langzaam: hoe kan dat, trainer?”.
Laura V: “Als je in de buurt van Jacquelien loopt, wordt er heul veul naar je gezwaaid en geroepen”.
Michel: “Niet aan te raden; na vele uren in een vliegtuig, meteen een wedstrijd rennen, #loodzwarebenen”.

Aan het eind van de training ging er een loper onderuit. Met een bebloede elleboog kwam hij bij Hendrik aan. Hendrik plakte er snel en heel professioneel een veel te kleine pleister op. Reactie van de loper: “Maar goed dat ik onderuit gegaan ben, kun jij je rugzak ook eens gebruiken 😁.”

Tijdens de cooling down in Vollenhove liet een van de lopers zich ‘bitch’ ontvallen. Mijn reactie: “Jah, ik mag dan een bitch zijn, maar de eerste loper die zich aansloot bij een trainer buiten onze organisatie, heeft zich alweer bij mij gemeld. Ik doe dus wel iets goed 😊.”

Wist je dat:
Het voor Marcel misschien verstandig is om in huis een fietshelm te gaan dragen?
Willemien al is wezen passen?

Met een halve ronde door het Urkerbos, ging de vrijdagmorgengroep richting trainingslocatie. Nu hadden de meeste lopers elkaar al een week niet gezien, dus druk pratend liep een aantal het stoppunt voorbij. Zo! Die mogen niet meer voorop. Maar lekker getraind, dames en heer.

Tja, mijn reacties zijn doorgaans snel en oprecht. In Vollenhove leverde mij dat een ‘bitch’ op, in de Wellerwaard een deelnemer 😊.

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.

Foto: Grietje Romkes-Ras, maav Urk