Het was werkelijk bar, vorige week maandag. Regen, wind, hagel, kou, maar toch nog vijftien lopers op Urk. De nieuwkomers riepen al dat als ze niet bij de club hadden gezeten, zij zeker niet waren gaan hardlopen.

Grietje heeft een leuke ‘moat’, die graag hardloopt, maar ook erg graag een smoes bedenkt om niet te hoeven trainen. Dit keer kwam ze (we noemen geen namen ; ) bij Grietje binnenstormen:
“Ik heb nou toch een goede smoes, die heb ik nog nooit gebruikt!”
Grietje rolde nog net niet met haar ogen en in plaats van een diepe zucht te uiten, zei ze: “Nou…”
Moat: “Ik kon geen sportbh vinden!”
Je snapt dat Grietje daar natuurlijk wel een oplossing voor weet.

Eenmaal bij de Schelp (met onderweg nog een dikke hagelbui en flink gemopper van ‘moat’) bleef iedereen mooi in de auto zitten. Alleen Gerrit klaagde niet, die is gewoon zo blij dat hij (weer) lekker kan lopen. En Nellie, die had er ook zin in. Op haar ‘naie gumpen’, waar ze ook nog eens een mooi rood shirt gratis bijkreeg.

Als William thuis niet hoeft te praten, schrijft hij de mooiste terugblikken. Zijn slotzin: “Nou, verwoord dit maar eens in een mooi stukje!”

Vorige week dinsdag was de bootcamp in Ens in ieder geval flink pittig. Om de deelnemers extra rust te geven, deed William eerst alle oefeningen van het volgende blok voor.
Reactie uit de groep: “We beginnen maar, want ik weet de eerst al niet meer!”
William: “Wie is hier nou de trainer?”
Nadat alles was uitgelegd, konden ze starten. Voor iedere nieuwe oefening deed William nog even voor wat de bedoeling was en het geheugen was weer opgefrist. Na de laatste oefening mochten ze weer opnieuw beginnen, zonder rust. Maar dat was hun eigen schuld 😁

Tip van William tegen nieuwkomers: gewoon proberen en je niet schamen. Ik ben er ook gekomen!

Tijdens de training in Emmeloord liep Hendrik tegen de stroom in, in zijn Midwinter Marathon-shirt met de tekst ‘je gaat sneller als je lacht’. Daarbij zei hij ook tegen de tegemoetkomende lopers: “Wel lachen hè?!” En zo kreeg hij van iedereen een big smile terug. Zag je tijdens de 12 Dorpenloop een breed grijnzende loper lopen, dan traint die vast bij Hendrik.

Nog even het volgende:
Op 4 mei a.s. organiseren wij een sportdag (voor onze sporters);
Op 24 mei kun je mee trailrunnen op de Woldberg (open voor iedereen met de meters in de benen).

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.