Voorafgaand aan de training polste William op maandag 14 februari of de dames in de groep iets van hun Valentijn hadden gehad. Hij kreeg natuurlijk de vraag terug wat hij dan wel niet geregeld had. Behendig speelde hij de vraag door naar Arie-Jan die net niets vermoedend aansloot.

De Lunge deden Wietske en Sigrid met de armen omhoog. Volgens de instructies hoefde dat laatste niet. Daarop meldden Wietske en Sigrid tegelijkertijd:
W: “Wij zijn de uitslovers van de groep”;
S: “Wij hebben niet geluisterd”.

Aan het einde van de training vertelde de trainer dat de week erop in verband met vakantie geen trainen zou zijn ‘maar jullie kunnen natuurlijk altijd met elkaar aan de slag’.
Elma: “Ik denk dat ik oversla”;
Sigrid: “Is er volgende week trainen?”

Afmelding per mail: “Ik ben wel helemaal opgeknapt maar nog wel moe, met wandelen slenteren mijn voeten zelfs🙈”

Week na de vakantie:
Op maandag had Grietje de groep in vieren verdeeld, met iedere groep een eigen opdracht (training). Om de rust na ieder loopje te waarborgen, introduceerde Grietje de Urkerversie van 30 Seconds. Een loper kreeg een kaartje in handen gedrukt en kreeg 30 seconden de tijd om bijvoorbeeld ‘Urker Jan’ te omschrijven. Aan de lopers van het groepje om het goede antwoord te roepen. Erna weer rap op pad voor het volgende loopje en het volgende kaartje. De training vloog voorbij.

Woensdagmiddag trainen de 12 Dorpenlooplopers van Schol op Urk bij Grietje. Er zitten inmiddels zes trainingen op en het is mooi om te zien hoe lekker iedereen loopt. Nu was het dit keer ook prachtig weer, droeg iedereen de juiste schoenen en liet Grietje ze ieder hoogje en trappetje van Urk zien. “Maar ik denk dat ze morgen allemaal spierpijn hebben”, mailde Grietje nagenietend.

De trainer hield Egon het sleutelbakje voor: “Nee, hoeft niet. De sleutel ligt in de auto, wel zo makkelijk.” Aldus Egon.

Omdat er op een nieuw parcours getraind werd, deed de trainer het ‘zigzagrondje’ eerst samen met de groep. Tijdens de loopscholing op de eerste weg, meldde een van de lopers in de voorste gelederen dat de volgende weg was opgebroken. Geen probleem, de trainer verkent vooraf altijd eerst de route, dus dat was bekend. Even later in de achterste gelederen: “De volgende weg is opgebroken, hoor!”. Geen probleem, de trainer weet ervan. Toen dit nog een derde keer gemeld werd, was het hek van de dam en wist iedere loper ineens te vertellen dat de volgende weg was opgebroken. Zo fijn, die input vanuit de groep 😊

Gertie traint weer mee in Vollenhove en heeeel lang geleden speelden zij en de trainer in hetzelfde volleybalteam. Natuurlijk worden er dan herinneringen opgehaald. Nadat zij het er beiden over eens waren dat een ex-medespeelster nog steeds een heel knappe vrouw (met heel knappe zoons) is, verzuchtte Gertie: “Waar ging het mis?”

Op Urk moeten de lopers van de doav- en vrijmogroep er weer even aan wennen dat het gedaan is met de ‘fun runs’. De 12 Dorpenloop komt eraan, de data van de Windmolenlopen zijn bekend. Er moet weer serieus getraind worden. En dat werd er! Ik verwacht met een beetje spierpijn tot gevolg…

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het per mail weten en het wordt z.s.m. aangepast.