Na een mailtje eerder op de dag (6-7), verheugde Wim zich op het rollebollen in het gras. En nu traint Wim al lang bij ons. Zodanig lang, dat we zonder Wim gewoon geen trainen geven. Dus voor hem geen enkele reden om het in de training kalm aan te doen. Toen de trainer hem dan ook een push-up op de knieën zag doen, werd Wim tot orde geroepen. Geen reactie van zijn kant. Op het “Wimmie! Op je tenen, niet op je knieën!” volgde wel reactie en niet alleen van Wim (die prompt in de zwaardere houding schoot). Eline vroeg zich af ze het goed hoorde: “Zei je nou Wimmie?”.

De maandagavondlopers op Urk trainden op het mtb-pad. Niet iedereen vindt dat even leuk. Je kunt namelijk niet even op je gemakje om je heen kijken, ook inhalen is lastig. Tja, wij trainers zijn allang over het idee heen dat we het ALTIJD IEDEREEN naar de zin kunnen maken. Dus vond je de training niks? Dan is de volgende training weer voor jou.

Ook vorige week dinsdagavond regen tijdens de training. William houdt er wel van, Mark was blij dat het de week ervoor harder regende: “Dan stelt de regen van gisteren niets voor”. Overigens wonnen in Rutten Laura en Marleen de Plank Challenge met verve. In de Wellerwaard ging de eeuwige roem naar Sanne. En het kon niet anders dan dat William op maandagavond 13-7 in Nagele met de eer ging strijken. De ‘stoelendans’ verloor hij echter van twee dames, dit misschien met een beetje ‘hulp’ van de trainer. De eeuwige roem ging naar Marisca.

Overigens kwam vorige week in Rutten Leo een keertje meedoen: hij was benieuwd waar zijn maat Mart de spierpijn vandaan haalde.

En William? Die stuurde als terugkoppeling van zijn training in Ens dat het goed ging en: hij had zijn blaadjes met oefeningen op een stukje hout geplakt. “Zo mooi, dat je er denk ik wel jaloers op bent!”

Donderdagavond tijdens het losmaken vertelde William ook een aantal van die plankjes voor mij te hebben: “Toch geen zes?” was mijn reactie.
Heleen schoot in de lach en na afloop van de trainingen bleken het er wel degelijk zes te zijn. Hmm, zou het wat betekenen?

Ook donderdag regen en om het nat worden nog even uit te stellen, verzamelden we onder het afdak van het Berechja. Niet iedereen wilde daar weer weg… Al helemaal niet toen het programma bekend werd: een flinke ronde waarin in ieder geval 6 x 1 km in WT10KM gelopen zou worden en daarnaast nog 2 x 800 en 1 x 1200 m.
Hendrik: “We zouden toch iets leuks gaan doen?”

De geleende fiets van Jan had geen ‘broodtrommel’ (batterij e-bike) achterop.
Het harde tempo moest gelopen worden tot de volgende ‘dam’ (inrit boerderij).
Rare lui, die vreemden.

Op donderdag in Nagele kreeg Elma een mannelijke loopmaat. Als die per ongeluk niet zou bevallen, mocht ze ‘m inruilen. Je hebt er altijd wel een loper bij die het heel vervelend vindt om langzaam hard te lopen. Gelukkig weet Grietje daar wel raad mee. Een list is zo verzonnen. Even uitblazen achter de heg, zie je je maat, meteen gas erop en geen genade. Het werkt!

Zo langzamerhand gaan we in de vakantiestand. Deze week nog een paar trainingen en dan is het klaar. In de week van 17 augustus worden de trainingen weer hervat. Wel gaan we op 26 juli a.s. Trailrunnen in gebied De Dellen. Er is nog plek!

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt z.s.m. aangepast.