Op maandagavond mochten de lopers een ‘vlindertje’ lopen. Om de aandacht van de muggen af te leiden. In die Urkergroep gingen een Espelernaar en een Tollebeker samen op pad. Gelukkig kwam dat goed; niemand is verdwaald.

In Nagele stond een flinke training op het programma. Misschien niet eens vanwege de zwaarte van de oefeningen, wel omdat er door de deelnemers zelf geteld moest worden. En dan kun je niet praten…

Na uitgelegd te hebben wat de bedoeling was, verliep het eerste blok als een zonnetje. Slechts een heel enkele keer twijfelde iemand over het aantal herhalingen. Na een rondje lopen – dat hoort er bij Running Bootcamp ook bij – werd even kort het geheugen van de deelnemers opgefrist: zelf tellen en aantallen doorgeven zodra gevraagd. De eerste oefening startte. Sigrid babbelde er lustig op los, maar toen geen van haar buursporters op haar verhaal reageerde, ging haar luid schaterend een lichtje op: “Oooh, we hadden weer moeten tellen zeker?” Na afloop vroeg ze wel even of ik haar betaald wilde afzeiken. Bij dezen 😊!

Woensdag stond de laatste training in Emmeloord op het programma. Hendrik had zijn speech voorbereid in de vorm van onderstaande wistjedatjes.

Want wist je dat:
– de groep 12 trainingen heeft afgewerkt?
– er is begonnen in het donker en de kou?
– sinds de groep op woensdagavond traint, het op woensdagavond niet meer regent?
– er gemiddeld 15 lopers trainden?
– er als groep in de training ca. 1440 km totaal is afgelegd?
– maar ook 7200 keer een enkel is losgedraaid?
– 1 loper er altijd was (Manouk), de meesten er meestal waren?
– er helaas 6 uitvallers waren door een blessure of toch geen tijd?
– de meesten lekker doortrainen?
– waarmee er a.s. woensdag weer een nieuwe serie training van start gaat?

Tijdens de laatste training veel lachende (en fanatieke) gezichten bij ‘pass de alpaca’. En een klein gemenigheidje van Hendrik door een van de duolopers op het idee te brengen dat het leuk is om stiekem sneller terug te lopen en dan verbaasd te zijn als je partner er nog niet is 🙃

Op woensdag- en donderdagavond stond ‘de lopers voorbereiden op Plan B’ op het programma. Meer dan twintig VAN BLOOIS SPORTADVIES-lopers stonden aan de start van de halve of de 4 mijl in Zwolle en het was heet. Niet gewoon warm, nee: heet! Blafheet, zou William zeggen. Om de loop tot een goed einde te kunnen brengen, moest het vooraf beoogde wedstrijdtempo (drastisch) naar beneden bijgesteld worden. Helaas bleek dat niet voor iedereen even makkelijk. Jammer, maar goede leer voor de volgende keer. Want wat is het toch een mooie loop! Wat een goed publiek, wat een sfeertje daar!

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.