Van oktober tot en met maart organiseert VAN BLOOIS SPORTADVIES jaarlijks zes trailruns onder leiding van een gids. Ook dit seizoen staan die gepland.

Onder de huidige omstandigheden gaat het echter niet lukken om met een groep groter dan vier lopers op pad te gaan. Zolang de maatregelen omtrent het buitensporten in groepsverband niet in positief opzicht wijzigen, stellen we het trailrunnen onder leiding van een gids uit. Wel hebben wij het volgende geregeld:

Als een trail niet kan doorgaan – en van de trail die gepland staat op 22 november a.s. weten we dat al zo goed als zeker – dan krijgen wij de route van de gids in de vorm van een gpx-bestand. Met dat bestand kun je vervolgens als loper zelf op pad op een moment dat jou past. Het gpx-bestand van de route die op 22 november a.s. in Nunspeet gepland staat, hebben wij al van Jan Kneppers (gids) ontvangen. Wil jij de ruim 15 km lange trail dwars door de zandvlaktes van Nunspeet ontvangen, dan horen we het graag.

Heb je geen idee wat een gpx-bestand is of wat je ermee kunt? Dan hieronder even kort de uitleg:
Iemand die een sporthorloge heeft met gps (locatiebepaling) en die functie inschakelt tijdens een rondje lopen, krijgt na afloop een mooi kaartje in beeld met daarop het rondje dat hij gelopen heeft. Dit rondje is samengesteld op basis van locatiepunten die worden verzameld in een bestand achter de schermen: een gpx-bestand. Met dit bestand kan vervolgens een ander op pad om dezelfde route te lopen. Wel heb je hiervoor een app of sporthorloge nodig, waarin je het gpx-bestand kunt uploaden. De app of het horloge maakt er voor jou dan weer een mooi routekaartje van.

En weet je… je mag ons ook altijd om een ‘printversie’ vragen. Met een papiertje in de hand, door het hele land. Heb je ook geen probleem als de batterij van je horloge of mobieltje (of beide) halverwege je rondje leeg is ?

Ben jij zo iemand die met de landkaart ondersteboven toch stellig van mening is de goede kant op te lopen, dan wil Jan Kneppers gerust een keertje met jou op pad. We brengen je graag met hem in contact.
Gpx-bestand of contact met Jan? Laat het weten.