Het wordt weer tijd voor het anti-muggenspul! Na een natte periode een mooie week, dat maakt de muggen wakker. En of je dan een lange of korte broek aan hebt: geprikt word je. Spuiten dus.

Wist je dat Teun een overloper was?
En er later gewoon weer met een andere loper vandoor ging?
Ondertussen blijft Corina gewoon trouw doordraven.
Om de nieuwkomers op maandagavond een beetje te laten inburgeren, deed Grietje een kort spelletje. En wist je dat Martine een ontzettende valsspeler is? Gelukkig won ze daar niet mee.

In Nagele vond niet iedereen de ‘andere training dan anders’ even leuk.
Over de noodle pass: “Kunnen we die niet nog een keer doen, dat was wel leuk!”
Als je trainen geeft aan jongeren, leer je bij over ‘dealen’. Toen Peter zijn shirt in ontvangst nam en daarvoor betaalde, kwam dat volgens hem op hetzelfde neer.

Omdat William en Hendrik samen op trailvakantie waren, moesten hun trainingen worden overgenomen. Gelukkig regende het dinsdagavond in Ens weer, dus die groep merkte geen verschil. Wist je dat Anne-Miek en Egbert een supersnel duo vormden?

Woensdag lagen de loopladders al klaar buiten de auto (jawel, op verzoek van Hendrik). Klaske zag ze liggen en er ontstond als iets van kortsluiting tussen hersens en onderstel, Michel en Wilco negeerden ze gewoon: “Als we het niet zien, is het er niet.” Toen richting “Dahliatuin”. En als je weet waar die ooit was, dan verraad je toch wel je leeftijd…

Ondertussen was Jan Post druk met onze lopers in Vollenhove: en als je hartslag snel daalt, had je daar een zware training. Erna een gezellige borrel op uitnodiging van Jaap Schwering en wist je dat hij al in 2009 bij ons kwam trainen?

Vrijdag werd er getraind op “een mooie plek”, aldus Vivian. Ik vertelde haar dat het vroeger de ‘strontbult’ was 😊
Het alternatief voor afsnijden heet efficiënt lopen. Toen ‘de afsnijders’ even later verkeerd liepen en daardoor juist extra meters maakten, leverde dat een goedkeurend geluid uit de groep op.

Zaterdag liet Grietje de 12 Dorpenlopers weer zweten. Jongens tegen de meisjes. Volgens de deelnemers kon je dat niet meer zeggen, maar daar heeft Grietje lak aan. Laat ze elkaar maar uitdagen en daarmee elkaar trainen. De ‘jongens’ begonnen al met tijdrekken door te zeuren over een voorbijkomende fietser. De dames bereidden zich intussen onder aanvoering van Grietje goed voor en ze wonnen nog ook! Voor het gemak pakte Grietje de mannelijkheid van Egon af en als William dan ook nog een berichtje (met foto) plaatst dat hij ‘heeft gelopen met de misses’, dan geeft dat wel te denken. Ik ga voor Egon ook 10% tijdskorting tijdens de 12 dorpenloop aanvragen.

Zondag de marathon van Rotterdam. Wat een feestje weer. Prima loopweer, maar door de frisse wind denk ik dat het voor velen verraderlijk was. Je verliest meer vocht (en mineralen) dan je denkt en als je te weinig drinkt en verder niets tot je neemt, krijg je kramp of ga je zwalken. Zelf lekker gelopen: ik weet wat ik kan en daar doe ik het mee. Comfortabel lopen, heel blijven en op naar de volgende.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.