Het Coronavirus waart nog steeds rond. Dit betekent dat je altijd en overal rekening moet houden met diverse maatregelen en je daar ook aan moet houden. Zo ook bij ons in de trainingen. Even kort de maatregelen die per 1 oktober jl. voor buitensporten van kracht zijn:

  • Ben je niet fit, heb je Corona-gerelateerde klachten, dan blijf je thuis;
  • Ben je in contact geweest met iemand die positief getest is op Corona of klachten van dien aard heeft, maar nog getest moet worden, blijf je thuis totdat de uitslag van de test bekend is en/of jijzelf getest bent;
  • Voor en na de training blijf je (zoveel mogelijk) op 1,5 m afstand van je medesporters. Daar waar het de sportbeoefening belemmert of in de weg staat, geldt tijdens de training de afstandsmaatregel niet. Maar: je bent natuurlijk vrij om je persoonlijke afstand te bewaken;
  • Van je af snotteren en/of rochelen is voor, tijdens en na de training (überhaupt ; ) not done!
  • Van onze kant komt er bij dat als wij na een activiteit iets aanbieden (hapje of sapje) de deelnemers gevraagd wordt gebruik te maken van de aanwezige reinigingsdoekjes of desinfectiegel.

Meer is het niet.

Houd iedereen zich hier aan, voorkomen we met z’n allen dat een van onze trainingsgroepen een brandhaard wordt. Sterker nog: ik hoop dat wij met z’n allen voorkomen dat er weer een tweede lockdown komt.

Ik weet niet hoe het bij jou was, maar ik had dit voorjaar tien weken lang geen inkomsten, tien weken lang zag ik geen sporters.
Dat trek ik niet nog een keer…