Op 3 november jl. zijn er door de overheid maatregelen afgekondigd die voor een tijdelijke verzwaring van de huidige gedeeltelijke lockdown zorgen. De maatregelen gaan vanavond (4 november, 22.00 uur in) en zullen in eerste instantie gedurende twee weken van kracht zijn. Sorteren de maatregelen voldoende effect, kunnen we met z’n allen over twee weken weer terug naar de situatie van half oktober; de gedeeltelijke lockdown.

Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor jou als sporter en voor ons als buitensportaanbieder?
Toen vier weken geleden de gedeeltelijke lockdown werd ingevoerd, kon ik (Jacquelien) na uitgebreide bestudering van de door de rijksoverheid afgekondigde maatregelen en het door de atletiekunie in samenwerking met het NOC NSF opgestelde protocol voor buitentrainingen met een gerust hart de conclusie trekken dat er buiten gesport mocht blijven worden. Wel zouden er flinke aanpassingen in de organisatie van een training nodig zijn. Na overleg met de trainers is besloten dat wij daarvoor zouden gaan: buitensporten draagt bij aan een gezonde weerstand en dat is net wat iedereen nodig heeft.

Nu is de overheid duidelijker; zonder verder te hoeven zoeken vond ik meteen het volgende op hun website:
Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
• de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
• er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
• zij niet mengen.
(bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport)

Wij hebben de organisatie van onze trainingen vier weken geleden al flink aangepast. Inmiddels zijn zowel jullie, ‘onze’ sporters, als wij, de VAN BLOOIS SPORTADVIES-trainers, gewend geraakt aan het trainen onder de veranderde omstandigheden. Er wordt getraind in groepjes van vier, waarbij er bij de indeling in eerste instantie wordt uitgegaan van onderlinge relatie en vervolgens van niveau/snelheid. Groepjes trainen apart van andere groepjes; ieder op een eigen plek of rondje. De 1,5 m wordt zelfs door stelletjes gehandhaafd. Mede daarom heb ik besloten dat ook de komende twee weken onze trainingen doorgang kunnen vinden. Maar dan wel in groepjes van twee. Houd je mailbox in de gaten, we blijven je (zoals je van ons gewend bent) hierover per training ‘spammen’.

Hopelijk kunnen we over twee weken weer terug naar viertallen en zitten we met Kerst met z’n allen onder één boom! Samen gaan we het doen!