Een terugblik op de goede, oude tijd. Toen de trainingen nog gewoon doorgingen en lopers in hun elleboog mochten niezen.

Maandag twee weken geleden: Grietje had een leuke training bedacht in de buurt van het gemeentehuis en had er de ‘vreemden’ – hoewel Herma al zo lang meetraint dat zij zich echt geen vreemde voelt – aan een Urker gekoppeld. Als TOM TOM. Mariska kreeg zelfs twee Tomtommers mee, want toen Teun hoorde dat zij met Albertine op pad mocht, wilde hij met alle geweld met deze beide dames mee. Tja, van praten kwam in zijn geval toen niet zo veel meer…

Eer de training in Ens kan beginnen, heeft William er al een training voor zichzelf op zitten. Dit op zoek naar een geschikte plek om de groep aan het werk te zetten. IJsbaan: auto’s en containers stonden in de weg. Piramidewoningen dan maar? Waarschijnlijk een flink verjaardagsfeestje want ook daar geen plek. Dan het kerkplein: vol! Toen hij uiteindelijk een ‘lege’ plek gevonden had, stalde hij er snel AL zijn materiaal uit. En wat denk je? Net op tijd. Degenen die kwamen vergaderen, moesten mooi ergens anders heen 😀 Maar verder gaat het goed!

Na afloop van een training vroeg de trainer of de lopers een screendump van de gegevens zo hun sporthorloge die verwerkt had in een grafiekje, per mail wilden sturen. Op basis daarvan zou een analyse plaatsvinden, waarmee de lopers dan hun voordeel zouden kunnen doen. Toen de grafiek van William binnenkwam, dacht de trainer bij de neus genomen te worden. Een plaatje van een willekeurige training en maar eens zien of Jacquelien dat in de gaten heeft. Nou, echt wel! Alleen was het wel een plaatje van de betreffende training, maar de hartslagmeter was even (tijdelijk) van het padje. Twee dagen later kwam er alsnog een prachtig hartslagplaatje, passend bij de training die William die dag gelopen had.

Op zaterdagmorgen vond bootcamp in de Wellerwaard plaats onder een stralend zonnetje. Esther stond er gewoon op om te gaan strippen. Tja, en wie houdt haar dan tegen?

Afgelopen maandag mocht ik invallen voor Grietje. Een aantal lopers uit haar groep had ik al een poosje niet gezien: een dikke knuffel van Teun viel mij ten beurt. Tja, toen kon dat nog gewoon ; )

Een dag later rapporteerde Mark dat hij nog nooit zoveel regen had gezien op een doordeweekse dinsdagavondtraining. Rutten verzoop!

Wist je dat de paddentrek in Vollenhove vroeg begon? Om 19.30 uur om precies te zijn. Net toen de hardlopers over de Laan van Toutenburgh draafden. Aan de kreten die Marije slaakte te horen, waren het er ook nogal wat die de oversteek waagden. De hilariteit/onrust was op enig moment zo groot, dat de trainer – zo wat in tranen – besloot om vroegtijdig naar huis te gaan. Want ook de uitleg van de training moest worden aangepast. Zelfs het “Versneld warm worden tot het eerste pad rechts” zorgde al voor een boel commotie. Eenmaal gestart met de training, werd er echter serieus en flink doorgedraafd. Wel zo nu en dan een flinke kreet als er weer een p(l)ad werd gespot.

Afgelopen donderdagavond had Kees het koud. Reactie van Jan: “Ja, zijn jas heeft hij meegegeven aan Petra, die is naar Afrika!”

Ondanks nattigheid, kou en afwezigheid van Grietje, een mooie trainingsweek. Toen het nog kon… Vanochtend hebben wij moeten besluiten dat ook VAN BLOOIS SPORTADVIE op basis van de aangescherpte regelgeving aangaande het Coronavirus de komende drie weken geen trainen kan geven. Zodra mogelijk – en ik hoop dat dat daadwerkelijk over drie weken weer kan (maar liefst eerder, natuurlijk) – pakken we het trainen geven weer op waar we gebleven waren. Met andere woorden: de huidige cursusronde zal op basis van wat we nu weten drie weken later afgelopen zijn. De training Running Bootcamp die vanavond (16-3) in Nagele zou starten, gaat van start zodra van hogerhand het bericht komt dat het weer mag.

Wij trainers gaan nadenken over een manier waarop wij jullie van ‘huiswerk’ kunnen voorzien. Aan de hand daarvan kun je je conditie op peil houden en – wat volgens ons heel belangrijk is – jezelf regelmatig ‘luchten’. Blijf in beweging en ga naar buiten (als dat kan); van stil zitten en binnen zitten is nog nooit iemand beter geworden.

We houden de komende tijd contact per mail (en/of social media). Heb je vragen, dan weet je ons te vinden!

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op, laat het me weten en het wordt z.s.m. aangepast.