Vorige week deed Margriet voor het eerst mee in Nagele. William had haar vakkundig geïntroduceerd, waarop de groep zelf aanvulde: “Lief zijn voor haar!” Zo verklapte Gerdien afgelopen maandag. En het heeft gewerkt: Margriet blijft mooi meetrainen op de maandagavond.

Afgelopen dinsdag in Ens was het weer een feestje. Voordat de training begon, stonden dertien deelnemers gezamenlijk te klagen over de regen. Gelukkig had William buienrader gecheckt en kon hij melden dat er om 20:15 uur pas echt reden om te zeuren zou zijn. Lucky them: buienradar had het weer eens mis en na het rondje inlopen was het de rest van de training droog.

Na het inlopen stond er een warming-up met fun factor op het programma. Erg leuk! Maar je moet het gezien hebben om te begrijpen. Waarschijnlijk net zoiets als toen de groep op zaterdagmorgen moest hoepelen met een hoepel om hun enkel…

Die avond werd William gecorrigeerd door Ylva: sprongetjes zijn geen springetjes. Nu had William al sterk het gevoel dat ze terug wilde naar de groep in Nagele. Dit gaf voor hem de doorslag. Woensdag heb ik Ylva gemeld dat er een plekje vrij was op de maandagavond in Nagele.

Voor Jeanet was het niet zo goed duidelijk wat William tijdens de warming-up bedoelde met “Wit”.
12 deelnemers liepen snel naar het Witte hoedje,
1 bleef rondjes lopen in het vierkantje…

Op de vraag van Hendrik aan Michel of hij ook komende ronde weer van de partij is, antwoordde hij: “Oh ja, dat moest ik mailen hè. Nou als jullie graag willen dat ik blijf, blijf ik wel meetrainen”.

Er popte een nieuw pijntje op en Annette begon zich af te vragen of ze zo langzamerhand niet te oud werd voor hardlooptraining. Hendrik moest er wat om lachen en verzekerde haar dat dat zeker niet het geval is (ze zijn beiden ongeveer even oud 😉).

Na een versnellingslooprondje zei Sven: “Daar moeten we zijn!”, wijzend naar een paar huizen verder. “Daar is een feestje! Hoor jij die muziek niet?” Hendrik hoorde niets en Sven begon aan zijn volgende rondje. Wat bleek: Sven had zijn eigen telefoon gehoord, die zat aan zijn arm en was per ongeluk een playlist gaan afwerken 😁

Tijdens de loopscholing schiet Kees knetterhard in de lach. Tja, dan wil de rest (ik) natuurlijk weten wat er zo leuk is. Neem van mij aan: “Het was leuker als je er bij was.” Iets met een kappersmodel, Tim en zijn vrouw…

Waterkoud! Maar Hiske was erop gekleed. Met een col hoog opgetrokken en een band om haar hoofd, waren er alleen twee oogjes te zien. Na de uitleg van de training was een van de lopers heel attent: op luide toon legde hij nogmaals de training aan Hiske uit. Want met al die lagen over haar oren, was de helft van de uitleg haar vast en zeker ontgaan.

Door omstandigheden stond er vrijdagmorgen maar een kleine groep lopers paraat. Nu loopt Jannes voor twee, dat maakt al veel goed. Maar ook konden we nu afwijken van de geplande training. Voor de trainer voelde het al een beetje als vakantie. Of kwam dat toch door het heerlijke weer dat we erbij hadden? En die hond… die heeft echt geen vlaggetje op de jasjes gezet 😉

En toen werd het zaterdag. Bootcamp in de Wellerwaard. Ook daar rustiger dan gebruikelijk, dus tijd voor een anekdote uit de vrijdagmorgengroep. Op vrijdagmorgen complimenteerde ik een van de deelneemsters met haar sportbh. Geen ‘geschommel’ en geen ‘punten’. Nu heb je daar ‘padded’ sportbh’s voor. Een andere oplossing kan zijn: “Een doormidden geknipt inlegkruisje” (Grietje) of “een wattenschijfje waarmee je je make-up verwijdert” (Jacquelien).
Grietje: “Ik gebruik geen make-up”
Jacquelien: “En ik geen inlegkruisjes”
Egbert op zaterdagmorgen nadat hij dit verhaal had aangehoord: “Inlegkruisjes lijken mij beter, daar zit een plakstrip aan, blijft het goed op z’n plek!”
Verschillende damesmonden zakten open en vroegen zich af hoe Egbert aan die wijsheid kwam.
Egbert: “Ach ja, je kijkt eens om je heen en je ziet weleens wat. Je moet alleen wel opletten dat je de vleugeltjes goed vouwt.”

Per 1 januari a.s. is er één plekje vrij in de groep van Egbert. Wil jij erbij zijn, meld je nu aan via onze website!

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.