VAKANTIE – ZOMERVAKANTIE – GROTE VAKANTIE – BOUWVAK

Maandag 6 juli a.s. gaat de zomervakantie in. In mijn tijd – toen ik nog piep was en het heel erg kon waarderen dat je dan heel lang niet naar school hoefde – heette het nog ‘de grote vakantie’. Zes weken geen school. En zat je eenmaal op de middelbare school, had je zelfs nog langer vrij. Ruim voor de grote vakantie was je al vrij, omdat de boeken ontkaft en ingeleverd moesten worden. En na de grote vakantie kreeg je weer ruim de (vrije) tijd om op te starten. Met een week waarin je eens een keertje om je boeken ging en die dan toch nog last minute (door je moeder) moest (laten) kaften…

Terug naar de boodschap. Aankomende maandag gaat de vakantie in. Normaal gesproken geven wij in de vakanties geen trainen. Alleen de trainingen in voorbereiding op de FishPotatoRun gaan door. Dit dan wel met uitzondering van twee weken bouwvak. Dit jaar is het anders…

Van half maart tot half mei lagen de trainingen door de Corona-uitbraak noodgedwongen stil. Twee groepen die zouden gaan trainen voor de 12 Dorpenloop, zagen daar van af. Logisch: alle wedstrijden waren geschrapt. Dus naast de gebruikelijke inkomsten, liepen we dat extraatje dit jaar ook mis. Om de inkomstenderving lichtjes te compenseren, besloten we om in de groepen voor te stellen om door te trainen tot de bouwvak. Dit werd niet overal even enthousiast ontvangen, maar met een aantal groepen trainen we lekker door t/m 18 juli a.s. Daar zijn wij trainers blij mee.

Train jij op dit moment in een van onze groepen, dan volgt er ergens in de komende (bouwvak)weken een mailtje met de vraag of je met ingang van 17 augustus a.s. (eerste schooldag na de grote vakantie) weer mee wilt trainen. Tegen die tijd kunnen ook nieuwelingen zich opgeven. Voor een paar groepen bestaat een wachtlijst, de vrijdagmorgengroep op Urk kan echter nog flink wat deelnemers gebruiken.

Vallen voor jou de trainingen de komende weken uit? Kijk dan eens in onze webshop of er niet een andere, tijdelijke uitdaging voor jou beschikbaar is. Of mail even.

Voor nu: fijne vakantie (alvast)!
Groeten van ons ?