Pasen, twee trainers die de hort op zijn; al met al liep de terugblik op de trainingsweek vertraging op.

De maandag voor Pasen deed Grietje haar best om jonge aanwas te regelen. Nou ja, ze te behoeden voor erger. De groep trainde in de buurt van het watervalletje en moest daar pittige kilometers klokken. Een groepje pubers in de weer met brommers, zware shag, candy en fikkie stoken vond het best interessant al die snelle lopers. Drie ervan wilden het ook weleens proberen. Eentje kwam niet verder dan vijf passen, twee anderen liepen wel de complete ronde, maar kwamen voor dood terug. Tja, toen was de lol er goed af, natuurlijk.

De pubers waren nog niet weg of er meldde zich een groepje kinderen: drie jongens en een meisje van een jaar of elf. Ook zij waren nieuwsgierig naar wat de groep aan het doen was. Maar zij kregen als reactie van de lopers: “Moeten jelui niet op een bedde?!?”

Twee keer in de week krijgen jongeren van Firda (voorheen ROC Friese Poort) trainen in het Emmelerbos. De ene week met meer succes dan de andere keer, maar doorgaans is het heel gezellig. Een van de volwassen sporters uit een van onze reguliere groepen liep eens langs toen ik de training uitlegde en schoot in de lach. De reactie van een jonge deelneemster op de training luidde namelijk: “Mevrouw! Wilt u ons dood hebben of zo?”

Reactie van William op Pasen: “Het leek wel Kerst. Heel veel gegeten en weinig gedaan.”

De dinsdag voor Pasen gaf William trainen in Ens en werd hij geïnspireerd door een fel roze auto die hij onderweg naar de training tegenkwam. Als opdracht tijdens het inlooprondje gaf hij mee dat er bij iedere roze auto die de groep tegenkwam, een burpee gedaan moest worden. Gelukkig was dat er maar eentje. En dan deden de dames voorop nog wel alsof ze William niet gehoord hadden.

Speciaal voor Jan begon William die training met opdrukken. Niet zijn sterkste onderdeel, maar al doende leert men, vond William.

Hendrik was tijdens de laatste training in Emmeloord zijn statistiekjes vergeten. Daarom deed hij die tijdens de eerste training. Voor wie het gemist heeft, hieronder vind je er een aantal:
– vorige blok begon op 10 januari;
– sindsdien zijn er 11 groepstrainingen geweest;
– daarnaast 2 keer huiswerk per week, is dus 33 keer buiten spelen in het eerste kwartaal van 2024;
– het was 1 van de natste winters ooit, maar toch zijn wij OP WOENSDAGAVOND nooit nat geregend;
– ‘regen’ hoort niet bij de service van Van Bloois Sportadvies (aldus Hendrik op de woensdagavond);
– leuke en goede trainingen wel (daar kan ik me dan wel weer in vinden);
– een ander mooi woord voor galgje is “mobiliteitsoefening”;
– die oefening was dit blok vrij nieuw en hebben we per persoon zo’n 80 keer gedaan (wat zijn we lang geworden!).
En hierop reageerde Henry meteen: “Ik ook?”

Er is ongetwijfeld een hoop meer gebeurd, afgelopen week. Ik kan het alleen niet meer reproduceren. Deze week nog niet, maar de week erop gaat het iets rustiger worden. Hopelijk blijft er dan weer meer leuks hangen.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.