Wist je dat:
Je als je geblesseerd bent (geweest) je tijdens de training rustig aan moet doen?
Je dan ingedeeld wordt in een minder snelle groep?
Deze groep aan ‘kruisverhoor’ doet?

De groep kwam Johannes tegen, dus zei Grietje dat hij straks Peter van de donderdagavond tegen zou komen.
Johannes: “Er zit geen Peter in die groep.”
Johannes even later: “O, dat is die boer!”

En wist je dat als Peter bij Grietje traint, Mariska gewoon een nieuwe Peter krijgt toegewezen?
Ook is in Nagele de eerste opgetuigde kerstboom in huis gesignaleerd. Een bijpassende kerstkrans hing ook al.

William had zijn complete voorraad materiaal mee. Patricia zag alles liggen en vroeg: “We gaan toch wel dichtbij trainen?” William vertelde netjes dat dat inderdaad het geval zou zijn.
Nummer twee kwam, zelfde vraag: “We gaan toch wel dichtbij trainen?”
William: “Nee, bij de kerk!”

Bij de cooling down in Emmeloord ging het even hard regenen. Bijna iedereen ging onder het afdak van de Chinese Muur staan, behalve de trainer. Die deed braaf de oefeningen voor in de stromende regen.

Er waren twee (nou ja stiekem drie) liefhebbers voor het ticket voor de Venoseloop dat Hendrik mocht weggeven. Getal onder de 10 werd gewonnen door Laura.

De bh-band van Egon verstellen, is een natte klus. En dit was nog voor de regenbui.
Geen Venoseloop? Dan een straftraining!
Ellen is al aardig ingeburgerd en roept spontaan: “Dit was het laatste rondje!”. Ben je écht ingeburgerd, dan weet je dat je als je dat roept, nog een extra rondje moet. Ze trof het, daar was de ronde van dit keer te lang voor.

Rustig hardlopen, het valt niet mee!
De goede kant oplopen, ook niet. Voorafgaand aan de training werd de route nog even gecheckt door Williejanne. Maar toen de groep waarin zij liep een stuk later arriveerde dan Christel (die wel de goede afslag had genomen), hielden die lopers vol dat ze toch echt de eerste rechts waren gegaan. Niet dus! Het eerste pad rechts (nog geen 20 meter van de startplaats) waren ze gewoon voorbijgelopen.

Dit lijkt wel een beetje op zondag. Volgens Albert Pieter zouden we na een meter of 50 of 100 – hij was niet zo goed met cijfers – rechts moeten. Na 5 meter rechts, kwam dichter in de buurt.

Maar zo hadden we een mooi weekend! Op zaterdag met alle trainers hazen tijdens de Venoseloop. En nee, de grap: “Is dat je leeftijd?”, kunnen we niet meer horen. Maar superleuk om te doen. En heel handig zo’n ballon boven je hoofd. Je hebt jezelf in no time teruggevonden in al die honderden foto’s.

Op zondag hebben we onder leiding van Albert Pieter door het Reestdal gedraafd. Een mooie route, wel natte voeten, maar geen noemenswaardige plonsen. Wat wel gekund had, overigens. Op 12 november a.s. gaan we weer op pad. Dan in de buurt van Havelte.

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.