Even weer opstarten: afgelopen weken heb je om verschillende redenen de terugblik moeten missen. Nou ja, missen… Ik hoop natuurlijk wel dat er in ieder geval iemand is die uitkijkt naar onze verhaaltjes.

Zo was ik er een kleine twee weken tussenuit om een marathon te lopen. Niet dat ik ook daadwerkelijk al die tijd nodig had om die 42 km te lopen; dat was in een halve dag klaar. Door extra inzet van Grietje, Mark en William kon ik er een ruime vakantie aan vast knopen. Heerlijk!

Vorige weekend stond in ene in het teken van aangescherpte coronamaatregelen. En natuurlijk een heerlijke trail onder leiding van Jan Kneppers, die gewoon kon doorgaan. Weliswaar al vroeg de inschrijving gesloten en een aantal afmeldingen vanwege een rondwarend virus; maar wat hebben wij het mooi gehad (en wat kan Jan het goed vertellen).

Dan nu even uit de oude doos.
Een paar weken terug gaf de trainer instructie in de Wellerwaard en sloot beknopt af met: “En dat gaan jullie doen.”
Margrethe: “Wat moeten we aan doen?”
Eh… je gehoorapparaat? 😉

William – bij wie het die training niet helemaal naar wens verliep – moest even stoom afblazen en dat deed hij tegen Ylva (met bouwjaar ’96 toch echt de jongste op maandagavond): “Maar jij bent toch ook al bijna 30?” Gelukkig heeft William al verkering.

Weet jij welke pan van de Blokker het vaakst gejat wordt?
Jawel, de steelpan.
Dit is zo’n beetje het niveau op de donderdag.

Maar de lopers zijn wel heel zorgzaam. Schoorvoetend meldde Pieter zich bij de trainer: “Eh… we durven het bijna niet te melden, maar we zijn onze staartloper kwijtgeraakt.” Zelfs de uitgebreide zoektocht van het groepje had geen resultaat gehad. Zich van geen kwaad bewust, had de staartloper zich namelijk wel bij de trainer afgemeld, maar was zijn maatjes vergeten.

Wist je dat:
De trainer toch echt coulanter is als het om ‘vreemden’ gaat?
Zij er niet voor schroomt om het klokslag 9 uur op een lopen te zetten als er nog een Urker mist?
Er nu gewoon 2 minuten gewacht werd op een vreemde die met gierende banden kwam aan scheuren en een andere vreemde die hulpeloos achter het hek van de Koningshof stond?

En wist je dat:
Egbert op zaterdagmorgen komt in een auto met chauffeur?
Jetze niet voor niets thuis geoefend heeft?
De trainer die oefening na een uitspraak van Esther zo tussenvoegt?

Al met al een mooie week weer. Dat er maar vele mogen volgen.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.