In de vakanties liggen onze reguliere trainingen stil. Lopers gaan alleen of met elkaar op pad of plannen een rustweek in. Wij – de Van Bloois Sportadvies-trainers – gebruiken deze herfstvakantieweek om: een invaltraining te geven (trainer 1), voorbereidingen te treffen voor een echte vakantie (trainer 2), lekker facultatief mee te draven over de Veluwe (trainer 3). En ik (trainer 4)? Ik gebruik deze week om de plannen voor volgende jaar (en de toekomst van Van Bloois Sportadvies) uit te werken en te bespreken.

Half november gaat Van Bloois Sportadvies het vijftiende jaar in. Om uitdaging te houden en om onze toekomst te borgen – en jullie daarmee nog heel veel mooie, uitdagende, leuke, sociale trainingen en activiteiten te kunnen bieden – gaat er met ingang van 2023 een en ander veranderen. Graag licht ik hierbij een tipje van de sluier op.

Er komt een hardlooptrainer bij, die met name in Emmeloord actief zal zijn. Jaarrond, dus als je eenmaal een (her)starterscursus bij Van Bloois Sportadvies hebt gevolgd, hoef je niet meer op zoek naar een alternatieve club; je kunt jaarrond bij Hendrik terecht.

Per 2023 gaan we werken met kwartalen. Afgelopen veertien jaar werkten we met verschillende periodes. 2 x 12 weken en 2 x het x-aantal weken dat overbleef tot de zomervakantie of de kerstvakantie. De Running Bootcampers hadden telkens termijnen van 8 weken. In alle gevallen wordt de duur van een cursusronde per 2023 dus 3 maanden (met op je factuur aftrek van de vakantieweken ; )

Op dit moment zijn wij in overleg met de Atletiekunie over aansluiting van onze loopgroepen bij de Atletiekunie. Dit heeft voordelen voor zowel ons, als jullie (onze lopers). Omdat het om een grote groep lopers gaat, heeft de Atletiekunie daar (ook) veel profijt van. Dat profijt buig ik liever meer richting jullie (en ons). Mijn herfstvakantie staat dan ook in het teken van verder uitzoekwerk en verschillende gesprekken over onze toekomst al dan niet onder de vleugels van de Atletiekunie.

Wat het ook moge worden: wij gaan ervoor! Met een leuke groep trainers en nog leukere sporters 😊 Nu snel afsluiten en omkleden en op naar Urk om daar eind van de middag een training te geven aan twee ‘hardloopmoas’. Ook een heel leuke invulling van een vakantiemiddag (evenals het scrollen door de foto’s uit de oude doos).