Maandag slechts een kleine groep op de been in Nagele. William daarover: “Ze komen allemaal liever bij mij in Ens trainen.” Ik hou het er (liever) op dat het te maken heeft met de ouderavond op school 😊

Nu was William erg bij met zijn grote groep in Ens: “Een ouderwets kippenhok. Maar dat ging na twee rondjes oefeningen wel over 🤪”

In Rutten waart een mysterieus insect rond. Het had vorige week twee deelnemers te grazen genomen, met als resultaat dikke enkels. Annelies wist te vertellen dat het om ‘knutsen’ ging of waren het nou ‘knutten’? De andere deelnemers wisten niet of ze serieus was en ook Mark had geen idee. Zijn ‘knutsen spotten op locatie’ leverde niets op. Alle knutten waren gevlogen.

Woensdag viel het niet meteen mee om een rijtje te vormen. En dan heb je ook altijd nog van die lopers die even hun momentje willen pakken. Ben trouwens benieuwd of er iets van deze deels SoVa-training is blijven hangen. Want met wie liep jij ook alweer?

Het begon donderdag (al) tijdens het losmaken. Want is het nou Venóóóseloop of Vééénoseloop? De trainer begreep meteen dat er thuis al over gesproken moest zijn.
Na de uitleg van de trainer maakte een niet nader bij naam te noemen loper een opmerking over het te lopen stuk. Andere, niet nader bij naam te noemen loper: “Ach, jij loopt toch niet voorop!”

Op de vraag van de trainer wie haar achterkantje wilde vasthouden, greep William zijn kans en de heupen van de trainster 😃
Het was echter Johannes die ervoor zorgde dat de trainer zonder ongelukken beneden kwam.
Een ander is blij met een voorverwarmde auto, voor Hendrik is een zadel al genoeg.

Vrijdagmorgen werd er getraind in tweetallen. De start was een beetje moeizaam, maar uiteindelijk had iedereen een plekje in het rijtje gevonden. Toen kwam de volgende uitdaging: een rondje alleen lopen, een minuut rust alleen, een rondje lopen op je maatje, samen een minuut rust en opnieuw. Het eerste rondje in je eigen tempo gevolgd door je eigen minuut rust, kwam er niet (helemaal) uit, waardoor de mindersnelle lopers de tweede ronde verder moesten lopen dan gepland. Gelukkig namen zij op enig moment revanche en moesten de snelle lopers alsnog flink aan de bak!

Zaterdag werden de mannen gemist! Het was een kippenhok, met daarin minimaal negen assistent trainers. In het begin bemoeiden die zich vooral met elkaar, tegen het einde van de training was de trainer aan de beurt.
Trainer: “Plekje doordraaien.”
Assistent trainer 1: “Nee, we zijn rond!”
Trainer: “Klopt dat je rond bent, maar er rest nog een oefening.”
Assistent trainer 2: “Dat kan niet, want we zijn rond!”
Trainer: “Ja, ik weet dat jullie rond zijn, maar er zijn vier groepjes en vijf oefeningen, dus moeten jullie nog een plekje doordraaien voor de laatste oefening.”
Assistent trainer 3: “Ja maar we zijn al rond!!!”
Trainer: *geeft het op*

Staat je naam hier vermeld en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.