In 2012 startte VAN BLOOIS SPORTADVIES als eerste in Noordoostpolder en Urk met het geven van bootcamptrainingen. Lekker pittige outdoor krachttrainingen, gebaseerd op routines van het Amerikaanse leger. Opdrukken, sit-ups, Jumping Jacks, pittige intervallen in de vorm van Tabata- en HIIT-trainingen. In 2015 kwam daar Running Bootcamp bij.

Running Bootcamp – de naam zegt het al – is een combinatie van hardlopen en bootcamp. Krachtoefeningen worden afgewisseld met korte stukjes (tot ca. 400 meter) hardlopen. Tijdens de training wordt er geen materiaal gebruikt; er wordt alleen getraind met het lichaamseigen gewicht. en. De trainingen werk je af op je eigen niveau; je hoeft je dus geen ervaren hardloper te zijn of vooraf uren in de sportschool te hebben doorgebracht.

Door de combinatie kracht-interval en het korte tijd trainen op een vrij hoge hartslag gaat je conditie met sprongen vooruit. Een bijzonder geschikte training voor wie graag ‘buiten speelt’, maar niet echt van het hardlopen / bootcampen is. De afwisseling maakt voor iedereen leuk.

Op de foto: o.a. onze trainers in actie tijdens een bijscholing Running Bootcamp in Nijmegen.