Met een bescheiden kuchje en lichte draaiing van de knieën maakte William de trainer erop attent dat de uitleg van de kerntraining te vroeg kwam. Zijn motivatie: “Een heel uur bootcamp houd ik niet vol!”.

Op maandagavond mochten de dames achter de ‘afgemelde’ Teun aan draven. Eentje riep enthousiast: “Kom, we gaan achter loslopend wild aan!” En nee, de FPR-lopers extra rust gunnen, is geen discriminatie van de andere lopers. Het dient als stimulans voor die lopers 😉 Doe jij de volgende keer ook mee, mag je namelijk ook een keer kalm aan doen.
Toevoeging van Grietje: Wat hou ik toch van die groep.”

Mark was enigszins verbaasd over de lange warming-up die Ilse er fietsend vanuit Emmeloord al op had zitten. Ook Hanny was al lekker opgewarmd: zij had achter de koeien van de buren moeten aan rennen.
Nieuwkomer Sonja had thuis de Lunge geoefend en dat was te merken, aldus Mark die – evenals Grietje – bijzonder in zijn nopjes is met zijn fanatieke groep.

Ken je dat? Dat je tijdens de loopscholing naar het achterhoofd van je voorganger moet kijken?
Jeannette achter inhaler Jannes in de rij: “Er zit nog genoeg op, Jannes!”
Bij het rekken en strekken na afloop bracht een van de dames een typisch vrouwending ter sprake. Logisch, als dames onder elkaar. Maar toen de kans daar was, bracht Jannes het gesprek pijlsnel terug op een voor hem comfortabeler onderwerp: de LUL. De Lemmer-Urk-Loop die loopgroep Urk ieder jaar als afsluiter van het seizoen organiseert. Maar… komt die er dit jaar wel?

Door een plots vervroegde starttijd van een loop bovenin Friesland, moest ik (Jacquelien) de training op zaterdagmorgen overlaten aan Grietje. Alleen op die manier kon ik op mijn gemakje en zonder stress richting St. Jacobiparochie. Het was maar goed dat ik toen niet wist, wat ik nu wel weet: Grietje had zich verslapen! Vijf minuten voor aanvang van de training kwam ze aan gescheurd. De complete groep stond al klaar en had al plannen gemaakt voor het geval ze niet zou komen opdagen. Haar auto was in no time leeggehaald en vol animo ging de groep van start. Met de Burpee en een Leg Raises (niet meteen Marlies haar favoriet) en zelfs de buikspier-duo-oefening werd met extra inzet van Grietje tot een goed einde gebracht. Ik denk zomaar, dat een aantal deelnemers vandaag nog aan de Leg Raises denkt 😊

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.