Grietje loopt al een flink aantal jaren als trainer mee en kent haar pappenheimers. Ze koos dan ook met zorg een plekje waar zij een spelletje met de lopers ging doen. Niet achter de dijk, daar was het te donker. Dan kon Grietje niet zien wie er valsspeelde. Want dat ze valsspelers in haar groep heeft, dat weet ze na al die jaren ook! En ja hoor! Er werd valsgespeeld. Op verzoek het spelletje nog een keer gedaan op de Vormtweg en wat denk je? Daar werd nog valser gespeeld. Tja, sommigen leren snel en daar valt valsspelen ook onder. Overigens werd het wel eerlijk opgebiecht, maar liet Grietje zich niet overhalen tot nog een spelletje.

Aan het begin van de verschillende krachttrainingen zit een blokje ‘mobility training’. Noem het het uit de knoop halen van je lijf. Of juist niet? Hoe dan ook, met het bewegen in verschillende, tegengestelde richtingen wordt het bindweefsel in beweging gebracht, waardoor je soepeler wordt/blijft. Door omstandigheden moest dit blokje zaterdagmorgen naar het eind van de training worden verplaatst. En wat schetste de verbazing van de deelnemers: aan het einde gaat het makkelijker dan aan het begin van de training.

Op maandagavond wilde een groep deelnemers dat wel testen, door het blok aan het einde van de training te herhalen. Een soort van ‘vergelijkend onderzoek’. En wat denk je? Toen de trainer die mogelijkheid op het einde van de training bood, liep vrijwel iedereen op een holletje naar de auto…

Wist je dat:
Arie-Jan regelmatig een complimentje scoort?
Dit om zijn lekker ruikende sportkleding? 😊
Er in Ens zo snel ge-Tabataat wordt, dat William gewoon extra oefeningen moet bedenken?

Op zaterdag zette Grietje onze 12 Dorpenlopers aan het werk. Nieuwkomer Hendrik complimenteerde haar met de serieuze training, waarop Grietje vertelde vorig jaar top 10 geëindigd te zijn. Hendrik keek hierop heel blij, totdat Hessel de boel op scherp zette: “Als we nu niet naar plek 9 gaan, dan ligt dat aan joe!”
Overigens was Grietje blij met haar ‘fietsien’, want Mark en Hendrik gaan ‘knettergank’.

Tegelijkertijd werd er in de Wellerwaard ook flink getraind. De trainer had gerekend op een koude, natte training en dan helpt er maar één ding: gang erin! De deelnemers zetten elkaar ‘aan en uit’ en deden er alles aan om de trein niet te missen 😉 Tja, je moet erbij geweest zijn om hier iets bij te kunnen bedenken.

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.