Sigrid had maandagavond enige moeite met de Dead Bug. Tja, de motorische coördinatiedingetjes liggen haar niet zo. Of zoals ze zelf zegt: “Kratjs, kratjs, kratjs: ongeschikt”.

William maande een nieuwkomer aan het vooral een beetje rustig aan te doen, zo tijdens die eerste training. Eerlijk is eerlijk: daar hield Maaike zich goed aan (de eerste 5 minuten).
Manouk had doorgegeven iets later aan te sluiten. Om verder niets van de training te hoeven missen, was ze dan ook het hele eind naar de trainingslocatie (200 meter verderop) met de auto gekomen 🤪.

Cristina werd tijdens de warming-up afgezet door de buurman. Toen ze zich na de training afvroeg hoe het kwam dat de tijd zo snel gegaan was, wisten de anderen het antwoord wel: “Omdat je zo laat aan kwam!” Maar afgezet door de buurman???

Grietje geeft trainen aan de 12 Dorpenlopers van Schol op Urk. Klaas Tol traint zelf niet mee: “Ik ben te oud”, zo verklaarde hij tegen Grietje. Laat hij dan net de verkeerde voor zich hebben. Grietje reageerde rap met: “Ik ben veel ouder dan jij!”. Tja, volgende jaar ben je erbij, Klaas!
Die middag zou Grietje met de groep het bos in: “Eerst die nieuwe schoenen smerig maken”, zo mailde zij. En daar had ze op voorhand al de hele dag plezier van.

De training in Vollenhove beviel Gertie prima: “Het rustrondje is het mooiste rondje.”
Gehoord tijdens die training: “Durfde jij te vragen hoelang we nog moesten?”
De 12 Dorpenloop-teamtraining beviel Annie wel: zij zorgde er wel voor dat ze uit handen van de mannen achter haar bleef.
Egon (afkomstig uit Tuk) heeft kennisgemaakt met Grietje en het Urkers 😉

Donderdag liepen er verschillende treintjes door het Urkerbos. Een sneltrein, een boemel, de sprinter, een GTV en eentje die het spoor bijster was. Aanhaken, doordraven en afkoppelen en dat bij (maar) twee stations, zo moeilijk was het allemaal niet. Maar o, wee als er eenmaal van de dienstregeling wordt afgeweken…

Zaterdagmorgen viel Grietje met alle liefde in op de volgens haar ‘liefste, braafste, gehoorzaamste en meest rustige groep’. En laat die groep nu ook nog eens uitblinken in hard werken.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het per mail weten en het wordt z.s.m. aangepast.