Het is een beetje een hobby: verhaaltjes tikken. Ik doe het graag en het gaat best vlot, zeker met input van trainers, sporters, loopjes en andere randzaken. Maar soms stokt de inspiratie. Dan is het net te druk met andere dingen en gun ik me de tijd niet om ervoor te gaan zitten. Liever een rondje draven of even naar buiten om juist niet te draven.

Afgelopen weken is er veel gebeurd. Ook in de zomervakantie staat er e.e.a. gepland. Over een aantal dingen is al een artikeltje geschreven, sommige dingen zijn nieuw. In deze terugblik zetten we het op een rijtje.

Op 20 juni zijn we gestart met het trainen geven aan FPR-lopers. Begin juni vroeg de organisatie van de FishPotatoRun of wij niet ergens tijd hadden om in ieder geval één groep lopers trainen te geven. Inmiddels zijn het er twee. In beide groepen een mooie mix van ervaren en minder ervaren lopers. Een aantal lopers vertegenwoordigt een sponsor, andere lopers puur zichzelf. Een ding hebben deze ca. 40 lopers gemeen: ze zijn niet gewend aan groepstrainingen en ‘rare’ oefeningen.

Rare oefeningen staan bij ons bekend als loopscholing. Een flink onderdeel van de loopscholing, is de training van de motoriek. En laat dat nu voor een aantal heel lastig zijn. Maar de inzet is er, evenals de hilariteit. Erg leuk om met zo’n nieuwe groep met loopscholing aan de gang te gaan. En om jouw vraag te beantwoorden: sommige oefeningen zijn inderdaad enkel ter vermaak van de trainer 😉

En terwijl ik mij in Emmeloord met deze ‘nieuwe’ lopers vermaak, vermaken de trainers William en Mark zich met elkaar, terwijl zij mijn trainingen in Nagele overnemen. Zo was William afgelopen maandag compleet ondersteboven van de training van Mark. Ik ben blij met de foto (check ons Instagram-account) en nog blijer met hun inzet!

Zaterdag 25 juni stond Sneek in het teken van de halve/hele marathon. Twaalf VBS-lopers deden mee aan de halve marathon. Zeven onder leiding van Grietje, eentje traint bij Grietje maar deed de halve op eigen houtje en drie lopers trainen bij mij op de donderdagavond. Loop/train je met/bij Grietje, dan weet je één ding zeker: het is nooit saai! Ook niet tijdens de halve van Sneek. Als een vliegende reporter darde zij om haar groep heen. Regelde zelfs een officiële haas, zodat zij haar handen verder vrij had om de groep te filmen en te fotograferen. Volgens mij presteerde zij het zelfs om onderweg al een deel van haar verslag te typen. Mocht je dat verslag gemist hebben – wat ik me amper kan voorstellen – klik dan op deze link.

Omdat we in de zomervakantie toch trainen geven aan de lopers van de FPR-clinic, is er ook een aantal van onze eigen hardlooptrainingen ingepland. Drie op de maandag, drie op de donderdag. In eerste instantie voor onze eigen sporters (ook onze (running) bootcampers zijn welkom, mits er 5 km achtereen gelopen kan worden). Is er een dag of twee van te voren plek over, kunnen ook ‘vreemde lopers’ zich aanmelden. Lees meer.

Na de zomervakantie, op maandag 29 augustus, starten de reguliere trainingen weer. Train je op dit moment bij ons, dan krijg je binnenkort een mailtje met de vraag of jij er na de zomervakantie ook weer bij bent. Ook komt dan het nieuwe cursusaanbod op onze website en kunnen nieuwkomers zich melden. Er zal niet in alle groepen ruimte zijn om mee te trainen, maar dat gaan we dan wel zien!

Nu nog twee weken trainen. Dan zes weken zomervakantie (waarbij we in de bouwvak compleet stilliggen) en tegen die tijd gaan we ook de trailrunnings weer plannen. Daar heb ik nu al zin in!