Deze week is het Meivakantie. Op twee momenten na, gaven wij geen trainen. Een van die momenten was de dinsdagavond. En wat was het slecht weer! Regen, hagel, harde wind… maar in Rutten scheen het zonnetje. Daarbij had Mark een mooie, luwe plek opgezocht. Heel relaxed (want 2 minuten extra rust) werkten de deelnemers die avond hun training af.

Ook de donderdagavondtraining ging door. Maarten Dirk arriveerde als eerste met de opmerking: “Ik had hier bijna niet geweest!”. De trainer dacht meteen aan het ergste. Dat viel gelukkig mee: hij had gewoon geen mail gehad over de wijziging van de locatie (dacht hij…). Even later hing diezelfde Maarten Dirk in het hek. Waar wij William nog dachten aan te kunnen sporen om Maarten Dirk snel te redden, ging diezelfde William echt geen stap harder. Het pas verworven vaderschap laat zijn sporen na. En Bram maar lachen.

Vervolgens in groepjes op pad naar de trainingslocatie en dat ging super! Als een stel goed gedresseerde manegepaarden vonden de verschillende groepjes een plekje. Het losmaken ging onder een gezellig babbeltje als vanzelf. En toen kwam de training…

Een drietal lopers (nieuwelingen) mocht op pad met een ‘piepding’. Een metronoom die een pasfrequentie van 180 passen per minuut aangeeft en waarvan het niet uitmaakt of je die links of rechts draagt. Het was even wennen, maar het resultaat mocht er zijn. Zelfs als je het halve rondje smokkelde en pas zodra je de trainer zag, weer netjes op de beat ging lopen.

Pieter K mocht deze avond op pad met ‘twee jonge dames, die samen de leeftijd van zijn vrouw nog niet haalden’. Volgens Marianne ging die vlieger niet op. Een kleine rekensom – voor de schooljuf een eitje – bewees echter snel het tegendeel.

Wist je dat:
Een elektrische fiets toch wel fijn is?
Er lopers zijn die zich aanstellen?
Zij dan aandacht krijgen die ze thuis niet (meer) krijgen?

Dit was het weer voor deze trainingsweek. Volgende week dinsdag (11 mei) starten we met een nieuwe hardloopgroep in Emmeloord. Alle deelnemers hebben vandaag (7 mei) bericht gehad over de start.

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op, laat het ons per mail weten en het wordt z.s.m. aangepast.