In aanloop naar de 12 Dorpenloop geven wij trainen aan verschillende bedrijventeams, maar ook ons eigen team krijgt training. Standaard traint Grietje de grijze cellen van de lopers mee. En dat valt niet altijd mee op de vroege zaterdagmorgen. Want hoe kan een rondje andersom nou ineens een heel ander rondje zijn?

Maar wat een weer deze week. Toen ik maandagavond ‘aan de bak’ moest, kon William het niet laten om even iets over het ‘lekkere weer’ naar mij te appen. Dinsdag was het zo mogelijk nog natter en kouder en wenste hij dat hij dat appje maar achterwege gelaten had. Maar hij was ‘blij’ dat hij naar buiten mocht 😉

Bij de loopscholing mochten Margo en Jeanet (die overigens te laat was en het daarom die training vaker voor haar kiezen kreeg) vooraan gezet. Normaal gesproken is het aantal herhalingen van een oefening 10 keer. Daar week William dit keer vanaf (eerste oefening 11 keer, tweede 12, etc.), wat voor behoorlijk wat kortsluiting zorgde.  Voordeel: hij had het nog nooit zo stil gehad met tijdens de  loopscholing.

Tijdens de EERSTE oefening van de mobiliteitstraining moest er een peddelbeweging nagedaan worden. Jennifer was schijnbaar in haar kajak midden op het meer achtergebleven, want ook tijdens oefening twee peddelde zij er nog lustig op los.

Het was al even genoemd: Jeanet was te laat op de training. Niet heel erg, maar wel gewoon te laat. Dit keer werd dat niet ‘beloond’ met burpees, maar in de vorm van een menselijke sneeuwbal. Jeanet mocht gehurkt op de grond gaan zitten. Kin op de borst en handen bij de enkels. Daarna kon William haar mooi rollen als een sneeuwbal. Tja, het moet voor ons als trainers ook leuk blijven, toch?

Zaterdagmorgen konden er daadwerkelijk sneeuwballen gemaakt worden. Wat is er lekker getraind in de Wellerwaard! Mailde ik de deelnemers vrijdag nog zich goed te moeten aankleden, aangepast op de omstandigheden (toen wind en natte sneeuw). Zaterdagmorgen stonden de eersten halverwege de training al in t-shirt en hemd!

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.