Meldde ik een dag na de persconferentie van 3 november jl. nog door te kunnen gaan met het geven van buitentrainingen, nu moet ik daar op terugkomen.

Het door de rijksoverheid gepubliceerde artikel waaraan ik refereerde, is aangepast. Op 4 november om 19:30 uur. Een dag lang was ik blij met een dode mus. Een dag lang waren (onze) buitensporters blij en opgelucht. Gisteravond is er nog lekker getraind in Vollenhove. Onder een afnemende maan met heldere sterren. In verschillende groepjes, op gepaste afstand van elkaar en van andere groepjes. Ieder groepje met z’n eigen training (meegekregen op papier) op z’n eigen rondje (kaartje mee) op een – in dit geval – verder vrijwel verlaten industrieterrein. Brede straten, knap geasfalteerd, alle ruimte en frisse buitenlucht…

Ik snap het niet, onze trainers en buitensporters snappen het niet. Wij hebben geen Arie Boomsma die zich suf lobbyde voor ons. Maar denk je nu werkelijk dat als ik in de manier waarop wij onze trainingen organiseren, ook maar een klein gevaar voor de volksgezondheid zou zien, ik die trainingen doorgang zou laten vinden?

Hoe spijtig ook, de komende twee weken geven wij geen trainen.

Op 13 november a.s. gaat VAN BLOOIS SPORTADVIES het dertiende jaar in. Laat het een mooi jaar worden, met leuke, creatieve en afwisselende buitentrainingen in een veilige sportomgeving. Met de Coronadruk kunnen wij trainers leven, met het besluit van hogerhand om onze buitentrainingen te verbieden niet. Maar we geven ons over, in het algemeen belang (of zoiets).

Tot gauw!