Het kan wel! Alle snackbars op Urk voorbijvliegen zonder ook maar één frikadel, milkshake of patatje te nemen. Stiekem denk ik wel dat sommige lopers teleurgesteld waren. Want met Grietje weet je het nooit en een schaal snackies heeft zij zo geregeld.

William liet zijn ‘cliënten’ dinsdag zelf duo’s vormen. En ja, er zit dan altijd een heel voorspelbaar duo bij en ik mag altijd raden welk duo 😊
Tot drie tellen, is lastig in Ens. Na de tweede ronde oefeningen moest er nog een derde: na veel ‘geklaag’ en ‘gesputter’ dat er al drie ronden geweest waren, werd er dan toch nog een rondje uitgeperst.

Op dit moment krijgt William op zaterdag trainen van Grietje. Wat hij bij haar ‘moet ondergaan’, geeft hij vervolgens met een soort van leedvermaak door in zijn trainingen. 5 x 20 seconden Jumping Jack en tellen hoeveel je er haalt. William kwam op 33 keer. Janneke en Jeanet vonden dat wat weinig en ging voor de 35. Dat lukte, de uitvoering wordt echter wel in twijfel getrokken…

In Emmeloord ontdekte Hendrik dat je goed moet opletten wat je zegt en hoe je het zegt. Tegen het einde van de training moest de groep verzameld worden, dus stuurde hij de lopers nog even richting de achterste loper met de woorden: “Als je de achterste ziet, mag je omkeren”. Een zekere loper: “Ja, ik zie ze”, en hij keerde à la minute om.

Op mijn melding dat we na de sprintjes over de dijk ook nog iets leuks gingen doen, vroegen Iedje en Heleen zich een rondje lang af of mijn definitie van ‘leuk’ dezelfde was als die van Grietje. Daar stond hen namelijk tijdens de hardlooptraining een pittig blokje Jumping Jacks te wachten.

3 x 400 meter in tempo 12 Dorpenloop – verkassen – 1 x 1100 meter in wedstrijdtempo 10 km en klokken. Toen de groep na de 1100 meter terugliep naar het rondje van 400 meter en een van de lopers zich afvroeg wat het vervolg van de training zou zijn, had Grietje de rest van de training al ingevuld: “3 x 400 m is 1200 meter, net 1100 m gelopen en we moesten klokken, ik denk nu drie rondjes in de tijd van de 1100 meter.”

Zoals gemeld, geeft Grietje op zaterdagmorgen ook trainen. De groep stelde voor om eerst maar te gaan ontbijten bij de Oude Bakkerij. “Dat is net zoiets als een kroeg, toch?” opperde Heleen hoopvol. Dus lachen, gieren, draven en met wederom 5 x 20 seconden squat als cadeautje. Krijg je sprintbenen van.

Zondag stond er voor drie van de trainers een loopje op het programma: de Lenteloop in Almere. Helaas deed die loop zijn naam geen eer aan: wind, regen, hagel, kou en ja, heel soms, heel kort een zonnetje. Wat een deceptie. Gelukkig vond Hendrik (en een halve William) het wel leuk.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.