Vrijdagavond 14 januari kwam het verlossende woord: er mag weer gesport worden. Voor zover ik nu kan ontdekken, zonder restricties of bepalingen anders dan de geldende corona-basisregels.

Geen maximale groepsgrootte, niet binnen zijn voor 20:00 uur, ook 1,5 m afstand houden is niet noodzakelijk als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Nu kan dit laatste binnen onze trainingen m.i. makkelijk gerealiseerd worden, dus laten we daar samen voor gaan.

Kortom: per maandag 17 januari a.s. hervatten wij de trainingen!

Blijft natuurlijk dat je niet komt trainen als je niet fit bent en ben je in contact geweest met iemand die corona heeft, dan check en volg je de meest recente richtlijnen die het RIVM daarvoor heeft opgesteld.

Ik heb er veel zin in! Vier weken de tijd gehad om uit te rusten, dus kom maar op met die trainingen. Hopelijk geldt voor jou hetzelfde 😉

Laat ik dan ook voorzichtig vooruit kijken, want er wacht ons – zonder lockdown – een aantal leuke dingen. Zo gaan we trainen geven aan twee 12 Dorpenloopteams, zijn we benaderd door een school om daar twee keer in de week training te geven en zijn we natuurlijk druk met het vormen van ons eigen 12 Dorpenloopteam.

Ook het trailrunnen pakken we weer op: op zondag 23 januari a.s. gaan we op pad met Annemieke in de buurt van Heerde. Dit in plaats van de trail die op 19 december 2021 last minute moest worden gecancelled.

Kijk ik nog een beetje verder, dan starten we zo het nu lijkt medio maart/april weer met een loopgroep voor starters en herstarters.

Het kan allemaal weer! Wij zijn blij!

Alle groepen worden voor aanvang van de eerste training nog per mail geïnformeerd. Rest mij nu niets anders dan jullie een fijne zondag te wensen.