Terwijl de groepjes druk in de weer waren met de oefeningen, moest de trainer na het zien van Ylva in de plank ineens aan de Chinese, glazen hangbrug denken, waarvan eerder die dag een deel was ingestort.
Margo was opvallend stil, deze avond. Wim ook, die zat zelfs stil…
Janneke lag stil. In een perfecte hoover. Het heeft even geduurd, maar hij zit nu in haar systeem.
Wist je dat als Anke zegt later te komen omdat ze eerst nog een afspraak heeft, ze alsnog op tijd is?
En William? Die had ons blij gemaakt met een dode mus. Onderweg naar het einde van de training had Heleen rechtsomkeert gemaakt. Mats vrat zijn jas op.

Dinsdag stond de eerste training voor startende en herstartende lopers op het programma. Volle bak, leuke groep en iedereen werd drijfnat. En Carmen? Zij solliciteerde meteen al naar een plekje in deze terugblik ?

Rutten stond blank dinsdagavond. Niet een beetje, nee, tegen een uur of zes klotste het water over de stoepranden. Ook het parkeerterrein bij De Stiepe stond blank, dus alle deelnemers (inclusief de trainer) startten met natte voetjes. Daar kwam nog een natte rug, buik en kont bij.

Ook iedereen in Ens was in no time drijfnat. Om te voorkomen dat de deelnemers zouden wegdrijven, had William iedereen van een klinker voorzien. Je weet wel, zo’n straatsteen. Erg lastig, die oefeningen waarbij je eraan moet denken je klinker mee te nemen. Maar weet je wat nou het lastigst was? Het raadsel: Weet jij een woord zonder klinker?
Oplossing onder dit verhaaltje…

Woensdagavond in Vollenhove verkondigde W luid en duidelijk dat zij zelfs de moeite had genomen om haar benen te scheren. De trainer zag hier wel een mooi stukje voor op de website in, waarop W er meteen achteraan zei geen prijs te stellen op vermelding van haar naam. Geen probleem ?
Diezelfde avond droeg Hedi een ‘afzakbroek’. Ze bleef maar hijsen en op de ‘oplossing’ van de trainer om haar shirt dan maar in haar broek te doen, reageerde zij met: “Hmm, dan zie je die vetkwabben zo”.
Egon: “Vetkwabben? Dan druk je je broek daar toch tussen?”

Kim – in een groep met Tessa en Tim – zette op enig moment haar joker in. Toen ze erachter kwam dat ze dat op het korte rondje had gedaan, claimde zij alvast de joker van Philip ook maar; voor de lange ronde.

Ook op vrijdagmorgen kledingperikelen. Zo kwam de broek van een nieuw Crossfit-merk ter sprake. Zakt niet af, schijnt niet door, reuze fancy. Vooral met het bijbehorende topje. Toch zijn er mannen in de sportschool die de dames liever gekleder zien. Mariska snapt dat wel: “Een half blote vrouw in een Nike-broek met daarop de tekst ‘Just do It’!”

Zaterdagmorgen werd de trainer verrast met een bloemetje: Mierande vierde dat ze al tien jaar bij ons komt bootcampen.
Over het zand in de broek van EK te E zullen we het niet hebben. Ook de arendsogen – volgens Kirsten geen kritiek – laten we buiten beschouwing ?

O, als jij je trainer druk bezig ziet op de telefoon, is dat niet om te bellen of te appen. Dan worden de steekwoorden voor dit verhaaltje genoteerd…

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op, laat het ons per mail weten en het wordt z.s.m. aangepast.