Jan Pieter na de hardlooptraining op Urk maandagavond: “Bedankt hoor, Grie! Je hebt ons weer flink op ons lazer gegeven!”.
En die loper die uit het bos kwam? De groep had ‘m bijna te pakken. Het zal je gebeuren, doe je nietsvermoedend een rondje door het bos, word je in ene achternagezeten door een groep dolle hardlopers onder aanvoering van Grietje.

In Nagele trainde Mark mee. Een aantal jaren geleden nog trainer van die groep, nu moest hij flink aan de bak. Op zijn eigen training… Na een rondje Crossfit vooraf, ging hem dat prima af. Wel vroeg hij ergens halverwege de training waar de rustpauzes bleven. Daar doen wij niet aan, Mark!

Toen was het dinsdag en kwam de regen met bakken uit de lucht! Speciaal voor die gelegenheid had Mark zijn zwembrilletje meegenomen naar Rutten. Gelukkig wist Marleen na afloop van de training een shortcut naar de auto; dat scheelde toch al gauw een paar druppels ?

Ook in Emmeloord en Ens was het heul nat! Reactie van William (trainer in Ens): “Ik vind het altijd wel fijn als het regent.”
Drie nieuwkomers in Ens. Ze waren iets te laat, maar hé, het zijn nieuwkomers. Dat zien we nog door de vingers (volgende keer tien straf burpees).
Bij de schaatspas waarschuwde William voor het natte gras: “Het kan glad zijn!”
Weerwoord van Jessica: “Dat is wel vaker bij schaatsen.”

Donderdagavond wilde een koppeltje ‘lagereschoolhangjeugd’ aansluiten bij de training. Nu ben ik daar totaal niet van gediend (geef ze aandacht en je komt er nooit meer vanaf), waarop er een lesje Urkers van Jan Bakker volgde #nietvoorherhalingvatbaar maar wel weer wat geleerd ?

Vanuit Nagele kwam er een verontrustend appje van Grietje: “Nog geen kop!” en een foto van een nog lege parkeerplaats. Gelukkig kwam het goed! Volle bak, pittige training, een kaartspelletje en broertjes die jaren in hetzelfde huis gewoond hebben.

De training in de Wellerwaard zou afgesloten worden met een blokje ‘alles geef’. Een serie van drie oefeningen die ieder ‘maar’ vijf keer gedaan hoefde te worden. Hooguit 45 seconden hard werken. Het zat er echt niet meer in! Tijdens de voorlaatste oefening ‘sleepten’ de deelnemers zich haast voort: er zat gewoon echt niet meer in, de pijp was leeg! Lekker gewerkt, mensen. Dat blokje ‘alles geef’ komt wel een ander keertje ?

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het ons weten en het wordt z.s.m. aangepast.