In de vakantie vond er één inhaaltraining plaats. Eentje die de gemoederen een week ervoor al bezighield. Want waarom zou William de trainingsdag nou willen wisselen? Margo had Jeanet nog speciaal gevraagd of ze het dinsdagavond even kon appen.

Bij de loopscholing stond Mirjam naast de twee rijen. Waarop er uit de groep kwam “Hè, jij hebt je eigen rijtje.”
Tijdens de oefeningen moest er op 1 lijn begonnen worden en dan naar de overkant worden gesprint. Janneke vond het wel handig om alvast aan de overkant te gaan staan.

Afgelopen week meldde Teun graag in het weekoverzicht te willen komen. Hij deed daar dan ook alles voor. Verder moest Rinke zijn vrouw delen en je bent zomaar een stelletje. Ongeacht de aard van de ander waarmee je het stelletje vormt.

Note to myself: Van een oefening met een wedstrijdelement wordt de groep in Nagele bloedfanatiek.
Als je je jasje als eerste om de lantaarnpaal knoopt, blijft die mooi droog in de regen. Maartje had pech: haar jasje was het laatste jasje om de paal.

De eerste vijf oefeningen van William waren nog een eitje. En het was maar goed dat hij niet meteen zijn geluidsboxje aan kreeg voor de Tabata-training. Anders hadden de deelnemers nog meer spierpijn gehad. Voordeel van een pittige training: het wordt al snel lekker rustig in de groep.

Gehoord tijdens mijn training bij AV NOP: een gesprek op afstand tussen iets oudere lopers…
Pieter onder het hardlopen tegen Henk, die langs de baan liep: “Hee Wigle, gaat je zoon ook naar Terschelling?”
Correctie van de meelopers van Pieter: “Henk, bedoel je.”
Henk vanaf zijn plek langs de baan naar Pieter: “Hebben jullie samengelopen?”
Lachstuip van de meelopers van Pieter: “Goed gesprek zo, iets met gehoorapparaat uit?”

Onder de training ruimde Ewoud alvast het materiaal op: “Ik heb iets nodig om weer in de plus te komen.”

Donderdags waaide het nogal, die kans greep Jurian met beide handen aan. Terwijl de trainer riep dat er nog een laatste ronde gelopen kon worden, ‘verstond’ Jurian: “De laatsten opstofzuigen, toch?”

Zaterdag hadden de trainers een bijscholingsdag op Papendal. Onder het motto: “Wij spierpijn, zij spierpijn” worden deze week de trainingen vormgegeven 😊

Overigens heb je nog tot a.s. vrijdagmiddag 18.00 uur tijd om je aan te melden voor het trailrunnen in Havelte, aankomende zondag. Wil jij mee en heb je de meters en het tempo in de benen? Meld je dan aan via onze webshop.

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.