De laatste trainingsweek van het jaar en dat vraagt om net iets anders dan anders. Zo verdaagden op Urk Teun en Nellie aan de afwas en verdween er in Nagele bijna een dobbelsteen in het riool. Maar wist je dat deelnemers geheel vrijwillig de burpee op het programma zetten?!

In Nagele werd er gesproken over William in een kerstmannenpak. Celine is nu heel benieuwd naar DE William.

Maar: dit jaar geen kerstman in Ens. Het kan niet ieder jaar feest zijn, aldus William. Wel was er een hulp-elfje met een mooie muts. Die vond het dan weer jammer dat ze de kerstman niet kon helpen.

Hendrik sloot – zoals inmiddels bijna gebruikelijk – de trainingsronde af met een overzicht van weetjes. Want wist je dat:
– de groep dit blok 11 trainingen heeft afgewerkt;
– 3 lopers er altijd bij zijn geweest: Evelien, Henry en Laura den Boer;
– er, af en aan, 18 vrouwen en 11 mannen in de groep meetrainen;
– deze een gemiddelde leeftijd van 36,5 jaar hebben;
– van 20 tot 63 jaar;
– het een van de natste ‘herfsten’ ooit was;
– maar er toch bijna niet in de regen gelopen hoefde te worden;
– er gemiddeld steeds 18 lopers waren;
– er als groep ca. 1500 kilometer is afgelegd?

En terwijl Hendrik met zijn groep in Emmeloord bijna droog liep (Lange Nering). Deed de groep in Vollenhove een hartverwarmend rondje door weer en wind. Bij bijna alle deelnemers langs om de kerstversieringen te checken. In Tuk hadden ze gelukkig niets versierd.

Op 30 december sloten we het jaar af met een trail in natuurgebied De Eese. Toen we na anderhalf uur terugkwamen bij de auto, merkte Cindy op: “Het voelde niet als 15 km.”
Egon: “Klopt. Het was 14,5.”

Inmiddels zijn de trainingen weer een week aan de gang.
Trainer op maandagavond tijdens een oefening tegen Janneke (die duidelijk iets anders aan het doen was): “Wat doe je?”
Janneke: “Dat moet je aan Gerdien vragen.”
“Gerdien, wat doe je?”
“Niks, ik vind het niet leuk meer.”

Op dinsdag hingen bij William de ijspegels net niet aan zijn neus 🥶 Waar wel, dat laten we in het midden. Verder constateerde hij dat de Kerst niet iedereen goed heeft gedaan. Wel werd er hard gewerkt tijdens de training, waarschijnlijk om warm te blijven…

Met die lage temperaturen zijn de trainers overgegaan tot de winter warming-up. Om het warm te krijgen en te blijven. Tijdens binnenkant-binnenkant-buitenkant-buitenkant leek het warme gevoel volledig te verdwijnen. Na een paar seconden al, mopperde Michel vanuit een hoek: “Nou, klaar!!”

En weet je wat nou zo leuk is? Laura V en Yvonne starten in Egmond op de halve in het business-vak. Het vak vóór dat van Hendrik. Vonden de dames leuk 😊 En Hendrik? Die genoot ervan hoe zijn groep zich tijdens het inlopen als een grote kwebbelende colonne verplaatste.

Op vrijdagmorgen deden er drie nieuwe lopers mee. Twee van Urk en een ‘vreemde’ die wel een nieuwe sportbh kon gebruiken. ’s Middags kreeg ik van haar een mailtje. Ze had het naar haar zin gehad en vond het heel grappig om het na afloop met een paar dames over sportbh’s te hebben en dat er dan gewoon een shirt omhoog wordt getrokken om de bh te laten zien.

Zaterdag was Sanne van N. er weer. Toen ik haar erop attendeerde dat haar moeder voorbij wandelde, herkende zij die niet.
Even later liep er weer een moeder voorbij, die werd wel direct door haar dochter herkend: “Dat is mijn moeder” riep Sanne B verheugd.
Toch fijn voor die dertigers dat hun moeders nog steeds even komen kijken of alles wel goed gaat.

Staat jouw naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Mail ons en het wordt aangepast.

Foto: trailrunning De Eese, waar Marko als reddende engel optrad.