Laura – een ‘vreemde’ die al lange tijd op de maandagavond op Urk meetraint – zag haar kans schoon toen de groep een keer op een andere plek verzamelde. Zij wilde namelijk graag langs het huis van Tony – ‘bekend’ van de serie Urk! – draven. Na drie rondjes durfde Laura het aan. Met een aantal andere loopsters in haar kielzog toog zij richting Tony. Nu is Grietje daar totaal niet van, toch gaf ze de dames het volgende mee: “Als je met hem op de foto gaat, wel je Van Bloois Sportadvies-slabbetje (zoals Grietje onze fluohesje oneerbiedig noemt) aan houden!” Laura trof het: Tony lag op de bank en zwaaide naar haar. Volgende keer is Teun Föhn aan de beurt.

Sigrid, die 9 jaar geleden ook al in een van onze groepen meetrainde, had zowaar haar toen gekregen fluohesje nog. Ze had er goed op gepast. Tijdens een oefening verzuchtte zij: “Wat ben je streng!” Tja, vaak worden oudere mensen milder, daar heb ik nog geen last van 😉

Er stond een bijzondere wisselsprong op het programma. Eentje met een tussenhup en een afwijkende armbeweging. Die tussenhup ging nog, maar die armen erbij… Enfin, niet iedereen ging het evengoed af, maar het zorgde wel voor een vrolijke noot.

Noot van William toen hij zijn training voor de dinsdagavond in Ens gemaakt had: “Met een wisselsprong normaal”. Overigens beloofde hij in die training Jessica, Laura en Agneta te sparen. Gevolgd door: “Oké, Agneta misschien wel iets minder”. Ik hoop dat hij woord gehouden heeft, dames!

Jessica – die dinsdagavond met knikkende knietje de Squat deed – een dag later over haar eerste training weer: “Voelde na afloop wel goed om weer wat gedaan te hebben. Moet je zeggen dat ik vandaag echt enorme spierpijn heb, overal haha. En dat terwijl William me zo goed in de gaten hield ; )”

Na drie weken vakantie vieren inclusief de nodige barbecues, viel het Cristina niet mee om weer aan de slag te moeten. Ze vond de training dan ook erg pittig en gaat daar vast een paar dagen ‘plezier’ van hebben.

Ilse kijkt erg uit naar de Xco-training in Rutten op 28 september: als je wilt, mag je dan gerust nog een keertje inhalen, Ilse!

Op zich kan Annie haar voet weer met de zwarte lopers mee, haar conditie nog niet.
Hiske tegen Wout tijdens het uitlopen: “Nu maken we het samen af ook!”
Chris ving een flard op van dat gesprek en dacht er meteen het ergste van.

Niet iedere man is even geschikt om touwtje te springen. Waarom het dan toch zo nu en dan ‘moet’ tijdens een training? Om kort grondcontact te trainen. Bij een aantal leek het echter alsof er bokkensprongen getraind werden. En Klaas? Zijn benen wilden echt niet meer.

Vrijdagmorgen kwam het unisexbroekje van Barbara ter sprake:
G: “Wat is dat ‘leppien’ dan?”
B: “Dat is een soort vliesje voor je pielijk.”

Tijdens een oefening met elastieken is het altijd even lastig om die op de goede manier ‘vast’ te maken. En smokkel je dan tijdens een oefening, val je meteen door de mand: je elastiek zakt af.
EK te E: “Jaja!”

Anouk, die tijdens een V-Sit zag dat anderen geen moeite met die houding hadden: “Waar zitten jullie op?”
Wist je dat Joukje gewoon controle van haar trainer krijgt of ze wel daadwerkelijk aan het inhalen is?

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.