Afgelopen maanden waren druk. Met drie trainingen per week extra aan jeugd van ROC Friese Poort, teamtrainingen voor de 12 Dorpenloop en de start van het nieuwe trainingsseizoen. Daarbij wilde ik ook nog flink wat meters maken om goed beslagen aan de start van de Rotterdam Marathon te staan. Zodoende zijn er een paar ‘terugblikjes’ blijven liggen.

Eerst de oude terugblikken. Wist je dat:
Sommige deelnemers zodanig moeten bijkomen van deze verhaaltjes, dat ze zich afmelden voor de training?
De eerste korte broek tijdens de training in Rutten is gesignaleerd?
Het even duurde eer de deelnemers in Ens in de gaten hadden dat de speelkaarten gewoon op volgorde lagen?

Wij een erg leuk 12 Dorpenloopteam hebben?
Grietje daarmee al zo vertrouwd is, dat ze gewoon aan Johannes durft te vragen of hij haar fluit even wil losmaken?
Zij met dit team dit jaar tiende is geworden?
Daar al een heel verslag aan gewijd is?
Je dat toch echt even moet checken?!
Schoolmeesters de meest slechte luisteraars zijn?
Tim dit wist te vertellen, nadat de trainer de uitleg van de training had onderbroken?

Terug naar afgelopen week.
Tijdens de training die Mark in Rutten gaf, ging het ineens over de bibs van Jutta. Een niet nader te noemen deelneemster gaf aan dat ze dan Koen er wel bij zou willen hebben. Niet als vervanging van, maar gewoon leuk voor thuis in de hoek, om af en toe naar te kijken 🙂

De trainer had overduidelijk last van de naweeën van zijn eerste schuurfeest, hij kwam af en toe niet helemaal lekker uit zijn woorden. Voor de meeste deelnemers gelukkig heel herkenbaar.
Schrijf jij je via onze webshop in voor eenmalige deelname aan de trainingen van Mark, dan krijg je van hem het predicaat ‘bonusdeelneemster’. De bonusdeelneemster van deze week had het overigens prima naar haar zin gehad.

William is altijd reuze in zijn nopjes met feedback vanuit de groep. Vooral als Jeanet na 30 seconden van de eerste oefening al meldt hoe leuk ze het vindt. Dat doet hem goed!

En dan even niets… en door met de training van zaterdagmorgen. Toen iedereen tijdens een flinke bui met zijn gat naar de wind draaide. Gelukkig bleef het bij een enkel buitje en viel het aantal strafburpees (in het begin) mee. Een van de deelnemers wilde echter graag de minuten controleren; zij heeft namelijk ook nog een andere trainer, die het daar volgens haar niet zo nauw mee neemt…

’s Middags richting Rotterdam om daar mijn startnummer voor de NN Rotterdam Marathon op te halen. Wat een drukte! Doe mij maar een minder aansprekende marathon. Maar wat dacht ik daar zondag – tijdens het lopen – anders over. Wat een sfeer, wat een aanmoedigingen; een feestje om er te lopen! Ook vooraf prima geregeld: de verschillende startvakken waren makkelijk te vinden en goed toegankelijk. Voldoende toiletgelegenheid. Het enig minpunt vond ik de nauwe doorgang op ca. 2 km voor de finish. Het publiek was massaal over de dranghekken geklommen en er bleef slechts een krappe doorgang (amper 2 meter) voor de lopers over. Zet er dan ook nog zo’n werkelijk domme doos bij, die in haar dikke winterjas met kekke zonnebril zo nodig nog even met haar vriendin moet meelopen en dan ineens naar links afhaakt en tegen je op loopt… GRRR, zo zou je op je laatste kilometers in een werkelijk fantastisch gelopen marathon nog door zo’n domme actie van dat schaap uitgeschakeld worden. Gebruik je verstand! Zo, dat lucht op 😉 Op naar de volgende marathon: Sneek, eind juni. Een flink aantal van onze lopers loopt daar de halve marathon. Ga jij ook mee?

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het per mail weten en het wordt z.s.m. aangepast.