Op 25 juni stond de halve (en hele) marathon van Sneek op het programma. Grietje wist een aantal lopers te motiveren (en te trainen) en zodoende stond een gezellige club dames – en Hessel – op zaterdagavond om 19 uur aan de start van de halve van Sneek. En je weet het: met Grietje erbij is het altijd feest. Hierbij haar verslag! Al haar (ongecensureerde) foto’s vind je terug op onze facebook-pagina.

“Een paar maanden geleden zei Jacquelien op de vrijdagochtend dat ze in Sneek de hele marathon ging lopen. Nou een hele, daar trappen we niet in, maar een halve oké! 10 lopers kunnen overhalen – Urkers en ‘vreemde snuuten’ – een app-groep aangemaakt en binnen 1 uur ingeschreven. Een hoop lol niet nagedacht en gewoon doen. Maar we gingen ook serieus trainen, bekvechten over hoe we moeten starten enz. Ook nog met de ploeg de Stationsloop (16 km) in Dalfsen gedaan ✅ De ene ploeg ging kapot en de andere ploeg kwam vrolijk over de finish. Gelukkig hebben we daar van geleerd.

Toen kwam onze rustweek en daar had ik geen tijd voor. Die pr-tijd gingen we niet lopen, het was warm, dan maar lekker genieten en selfies maken. Het begon de 25ste allemaal met het verzamelen bij Anja. De ene Griet wilde nog even een vlecht en de andere Griet had geen startbewijs. Gevolg: een hoop drukte en getetter. Nu zou Ellis ook meelopen, maar door omstandigheden kon ze helaas niet. Dus die werd gebeld en de andere Griet heet nu Ellis. Derrekien ging nog even koolhydraten hamsteren, Barbara gaf de voorkeur aan geen stress en zocht een relaxmoment.

Net op tijd in de laatste bus en bij de start liepen we zo Saskia, Mariska en Christel tegen het lijf (de niet-Urkers van de groep). Toen waren we compleet en kon de lol beginnen. Onze haas Wouter uit Rotterdam (die arme ziel werd helemaal uitgehoord) heeft netjes de tijd bij gehouden, verplichtte ons om te drinken, soms rustig aan en dan weer een pasje sneller te doen. En met de 10 km kwamen Hendrik en William ons al om de oren vliegen. En weet je, er stond gewoon support van Urk ons aan te moedigen.

Eigenlijk was het een feestje! Zoals Christel het zo leuk zei: “Om de 5 km krijgen we een cadeautje: een bekertje water en een halve druivensuiker”. Daar doe je het toch voor 😉 Maar wat een leuk, mooi en groen parcours. Gewoon genieten. Op de 16 km kwam Heleen: “Hè Grietje” ons inhalen en dat vond zij zo leuk, dat ze dat op de 17 km nog een keertje kwam doen. Niemand van ons heeft zich stuk gelopen, lekker gekwekt en gelachen onderweg en die tijd maakte ons niet uit. Bij de finish even op elkaar gewacht, want Griet en Griet moesten samen over de finish! Op de foto’s kun je zien dat iedereen genoot. Op de laatste kilometer begon het te regenen en omdat we met onszelf bezig waren, hebben wij onze loopjuf niet binnen zien komen. Ook Hessel heb ik gemist, maar die liep een lekkere PR. O, ja: gelukkig hoefden we onze haren niet los te gooien voor Syb van de Kast.”

Zo zie je maar weer, waar een wekelijkse groepstraining al niet toe kan leiden. In de zomervakantie liggen onze trainingen gedeeltelijk stil, na de zomervakantie kan ook jij aanhaken.