Per 1 juli start een nieuwe trainingsronde. Afgelopen twee weken zijn er vier nieuwe groepen bijgekomen: we maken nog net geen overuren, wel hebben we het gezellig druk. Gelukkig zijn onze trainers flexibel en springt iedereen bij waar nodig. Fijn om te weten dat het ook maar om drie maanden gaat. En ja, ergens in die periode genieten wij (ook) van de vakantie.

Grietje meldde maandag na de training dat de muggen op apegapen lagen. Zo warm was het.
William kwam met eenzelfde bericht over Nagele.
Een van de cliniclopers in Emmeloord berichtte iets anders: hij begreep nu waarom het gebruik van antimuggenspul werd aangeraden.

In Lelystad zorgde Feddy voor cans met gekoeld water. Heeeeerlijk! Maar wie moet die dragen?
Cindy pakte het nog anders aan: zij kwam fietsend en zwemmend naar de training.
Sowieso genoten de meeste lopers in Vollenhove van het warme weer. Want hoe vaak gebeurt het nou dat de trainer zegt dat je kalm aan mag doen? Dat je eventueel je rondjes mag inkorten?

Hendrik maakte van de nood een deugd door de lopers in Emmeloord drinken te leren. Dat klinkt erger dan het lijkt. Voor de deur van zijn zus had hij een drinkpost ingericht (of laten inrichten?). Tijdens het hardlopen konden de lopers dan experimenteren met water drinken uit een bekertje. Eerst de helft eruit gooien, bovenkantje half dichtknijpen of toch meteen de volle beker in je ‘bakkes’ met kans op verslikken. Het beste resultaat bereik je nog altijd door even rustig te wandelen en goed drinken. Kost amper tijd en levert het meeste op.

Omdat het de laatste training van kwartaal twee was, sloot Hendrik af met zijn gebruikelijke fun facts / statistieken:

# over het weer:
Het was blafheet (zoals een wijs man – en een van onze trainers – dat ooit eens bestempelde), maar de afgelopen 12 weken is er vooral veel regen gevallen. Op de woensdagavond echter steeds bijzonder veel geluk gehad met slechts 1 keer een beetje regen. Er blijkt een groep bootcamptraining te krijgen op de dinsdagavond, die vrijwel iedere keer zeiknat regent.

# over de trainingen:
12 trainingen, altijd de enkels losdraaien, 10 keer linksom 10 keer rechtsom, per voet, is 40 keer gemiddeld 21 lopers keer 12 trainingen is meer dan 10.000 keer.
Per keer lopen we gemiddeld 6,8 km. Dat ook keer 12 keer 21 is 1713 km. Dat is van de Bosbadhal naar Berlijn en weer terug (maar voor het voetbal van Oranje lijkt die reis niet nodig).
Leuk om continuïteit en progressie te zien. Ook bij wedstrijden komen we steeds vaker lopers ‘van ons’ tegen.

# over de groep:
27 lopers op papier, gemiddeld waren er 21,36 op de training.
Trouw clubje. Veel waren er meestal, Pim was er iedere keer (hij kreeg spontaan applaus). Ook een diverse club: 16 dames, 11 heren. Gemiddelde leeftijd van 38,2. En vanuit de hele polder; Emmeloord, Tollebeek, Ens, Espel, Kraggenburg, Marknesse, Nagele en Rutten.

Op Urk werden de bruine benen van Jurian bewonderd;
Was iedereen verbaasd dat Mark er als tweede was;
Werd de ‘grote mensen auto’ van José gekeurd;
En werden er drie mooie rondjes gelopen, in een best nog wel pittig tempo.

Vrijdag op Urk werden dezelfde drie rondjes gelopen en dat ging iedereen prima af. Ondanks de warmte en de Schoklandloop.

In de Wellerwaard mocht een select gezelschap ‘gezellige’ dingen doen. In tweetallen of viertallen, al dan niet met wedstrijdelement. En dan worden sommigen toch fanatiek, anderen zijn gewoon handiger. Toen Mierande haar truc aan het licht kwam, was de winst erna meteen voor Egbert. Margrethe grossierde echter in hoedjes en was daarmee dagwinnaar.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op? Laat het weten en het wordt z.s.m. aangepast.