Op maandag 27 januari stond een ‘koningstraining’ op het programma: Willem Alexanderlaan, de prinsessenhofjes, etc. Mark, die normaal op donderdag traint en een keertje kwam inhalen, keek zijn ogen uit en zijn oren toeten. Tja, mannen zijn soms ook net vrouwen: ze houden van gluren, snoezen en kunnen meaken. Tijdens de kerntraining echter niets van dat alles: toen moest er gedraafd worden. Op een holletje achter Mark aan.

Dinsdags in Ens ging ‘de oefening van Arie’ best goed. Het leverde wel een hoop schik op en het was een mooi ‘rustmoment’ tussen de pittige 6 minuten work-outs. En Arie, jawel, heet Boomsma van achteren. Wat doe je als je als trainer een black-out hebt? Onthouden dat je die oefening voorlopig niet meer in de training opneemt.

Sprongetje naar een weekje later waar een loper na een jaar afwezigheid weer op de training verscheen en een dikke knuffel kreeg van Teun. De nieuwkomers kregen een ‘slabbetje’, waarmee ze volgens Grietje nu echte Van Bloois-lopers zijn. Een ambtsketen maar dan anders ; )

Op woensdagochtend komt de uitstroom van auto’s vanuit Rutten naar de verschillende werkplekken later op gang dan op andere ochtenden: Mark heeft de avond ervoor trainen gegeven… En hij heeft de smaak weer flink te pakken! Met alle liefde (je zou het niet zeggen) bedenkt hij de meest pittige trainingen. Of zoals Marlies verzuchtte: “Dit is toch voor een normaal mens niet te doen?!” Erik was echter blij met het Tabata-gedeelte: “Nu kan ik tenminste na de training zonder schuldgevoel om een McFlurry.”

Zaterdagmorgen stond de eerste training van een nieuwe serie bootcamp in de Wellerwaard op het programma. Een nieuwe serie, een paar nieuwe deelnemers; ‘we doen de oefeningen op een nieuwe plek’, zo had de trainer bedacht. Of het er nu aan lag dat het nog vroeg was of dat de diehard bootcampers zijn verworden tot – met alle respect – manegepaarden: een aantal deelnemers ging volledig tegen de instructies in, het materiaal en hun waterflesje op de ‘gebruikelijke plek’ brengen… En daar ging het die ochtend meteen al mis. Het zou ook niet meer goedkomen in die training. Maar hilariteit tijdens de oefeningen en een geknapt elastiek dat Eline nog lang zal achtervolgen 😀

Erna gelijk de hardloopkleren aan voor een Social Run door het Kuinderbos: ik vond het leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Maar meelopers: leer onder het draven te genieten van hetgeen om je heen!

De foto bij dit item is vorige week gemaakt tijdens bootcamp in de Wellerwaard. Tijdens een training met ‘sprieten’ en een ‘groepselastiek’.

Staat je naam hier genoemd en stel je daar geen prijs op, laat het me weten en het wordt z.s.m. aangepast.